Tüp Bebek  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavileri Hasta soru ve cevapları-3-

Soru: Eşimin sperm sayımı 1cc de 15-20 milyon dendi ve hareketi %4 0 .eşime dr klomen ve e vitamini verdi.bende de pco ar şeker hapı kullanıyorum.(ayrıca normal yoldan biri 5 aylık diğeri bir aylık bebek kaybım var) benim öğrenmek istediğim bize normal deneyin dendi bu durumda ben hamile kalabilir miyim acaba?birde klomen kullanımı erkeklerde ne yapar? bir ay öncesi 2 ccde %0 milyon çıkmıştı, 50 milyon, 32 yasındayım. 6 yıl içinde ilk 2 yıl bebek olmadı sonra hamile kaldım ama 5 aylık bebek kaybettik. sonrası bir yıl sonra yine hamişmişim anlamadım normal reglide düşürdüm. ilk bebek düşer dendi, araştırılmadı, 2 bebek de ise 3 hamiş kal yine düşerse dendi

Cevap: 15-20 milyon sperm sayısı normalden biraz düşük evet ve hareket de düşük, tekrarlayan düşüklerinizin de olması düşündürücü, yaşınız kaçtı? peki düşük sebebi araştırıldı mı? ilk bebek düşer diye bir kural ya da genelleme yapılamaz. eksikler de tamamlanarak tedaviye geçilebilir

Soru: Fsh değeri yükselir mi ve ben den aralık ayında 16 yumurta toplandı ve döllenen oosit sayısı toplam 7 adet kaliteleri 8/2‚7/1‚7/2‚7/2 bunlar kaliteli embriyomu acaba bu denemede embriyolog bu embriyoların kaliteli olmadığını ve hamile kalmamım zor olacağını söyledi ve sonuç negatif oldu acaba budan sonraki denememde pgt yaptırmama mantıklımı acaba. ben 3 kere tüp bebek denedim bir kere çikolata kistinden ameliyat oldum benim yaşım 25 vetedavi sırasında yumurtalar yavaş gelişti gonal f /3675 kullandım ve tedavi için bekleme hormonlar da herhangi bir yükselme ya da kist oluşabilir mi acaba,yasım 25 , ve ikincisinde biyo kimyasal gebelik oluşutu, ileri hareketli sayısı

Cevap:Embriyolarınız kaliteli, ancak 16 taneden 7 tanesinin döllenmesi oran olarak biraz düşük, sadece 1 deneme olduysa pgd yapılması şart değil, o halde evet pgd ,yapılabilir, eşinizin sperm durumu ya da herhangi bir rahatsızlık var mı? sizde sorun var mı? aşılama denenmiş miydi? denemeye devam edin, dediğim gibi pgd yapılması şart değil ama yapılabilir de, indüksiyon değişiklikleriyle elde edilen ve döllenen yumurta sayıları düzeltilebilir, sperm testlerinde morfoloji bakılması rutindir‚bakılmıştır

Soru: morfoloji kaç olması gerekiyor normali % kaç, normal yolla olabilmesi için eşimde %4 normal olurmu. bizim 2 mikro 1 aşılama var 10 senelik evliyiz 75 milton siperm çıktı en son. ama bende rezerv az. bu güne kadar okadar dr gittim hiç biriside önemli değil dedi ama ben buna inanmıyorum. ilk siz önemli dediniz. mikroda önemli değil deniyor

Cevap: normalde kruger testinde %5’in üstünde olması gerekiyor. hareketliliği nasıl? yani morfoloji tiplemeleri de önemli. her farklı tipteki sperm‚ farklı probleme işaret eder. %5 normal olmalı. morfoloji kesinlikle önemlidir. çift başlı ya da kuyruksuz spermi nasıl gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ki?. morfoloji‚ hareket ve sayı spermiyogramın 3 iskeletidir ve dölleme kabiliyeti bunlar üzerinde döner. tüp bebekte morfolojisi düzgün olanlar seçiliyor‚o nedenle sorun olmaz tabii ama kendiliğinizden gebe kalamamanızın nedenlerinden biri morfoloji bozukluğu.

Soru:2 yıldır bebeğimiz olmuyor ancak hiçbir sorun yok yaşımız 28 ve daha tüp bebek düşünmüyoruz sizde ne kadar beklemeliyiz.

Cevap: doktora gitmenizde fayda var çünkü korunmasız 1 yıl düzenli ilişki ile çocuk olmuyorsa ters giden birşeyler var demektir

Soru:kist patlamaları peritoneal yapışıklığa sebep olur mu? ikinci sorumda tüp bebek tedavisine başlamak için yaptığımız ilk görüşmede dr. yumurtlamamın 1-2 gün önce olduğunu söylemiştarhti.28.02.2007de. ama 1 hafta geçti neredeyse henüz regl olamadım. yumurtlamaya rağmen sadece strese bağlı olarak gecikmeler yaşanabilir mi? sağ tarafta yumurtayı yakalıyamıyor diye bir açıklama yapıldı bana.

Cevap: kist patlaması tabii ki peritoneal yapışıklıklara neden olur. ve bu yapışıklıkların hangi organlar arasında olduğu da gebe kalmayı etkiler. tetkik ve tedavi edilmelidirler. işte bu nedenle de hamile kalmakta problemler olur. bunun tedavi edilmesi gerekir. eğer düzenli adet görüyorsanız yumurtlamadan 2 hafta sonra adet görmelisiniz‚acele etmeyin

Soru:çikolata kistinin belirtileri ve tedavisi nelerdir.ilaçla tedavisi varmı çikolata kisti gebe kalmayı etkiler mi, aşılama da dahil mi ? belirtileri neler

Cevap: çikolata kistleri gebe kalmaya engel olabilir. eğer hiç çocuğu olmayan bir kadında çocuk tedavisi uygulanacaksa mümkün olduğunca ameliyat öncelikle ilaç tedavisi denenebilir belirtileri düzensiz adet görme‚yoğun adet sancıları ve çocuk olmasında gecikmelerdir. ameliyattan önce ilaç tedavisi denenebilir. şansı düşüren faktörlerden biridir

Soru:eşimdede bendede herşey normal dedi. ben adetin 5.günü gonalf 900’den 75 ml akşamları kullanmaya başladım. bugünü de sayarsak 7.gün dr. çarşamba gel dedi. büyük ihtimalle o gün akşam çatlatma iğnesi yapılacak cumayada aşılama ne önerirsiniz hangi hareketlerden kaçınmalıyım yada devamlı yatmalımıyım 1-2 gün yatmak yeterlimi. önce klomenle iki ay denedi. olmayınca aşılamaya geçti. stres önemlimi.

Cevap: bu konularda doktorunuzun önerilerine kulak vermek çok daha doğru olur. ben hastalarda bunu görüyorum. gittiğiniz doktora güvenin. bu şekilde herkesten bilgi almaya çalışarak hem kafanızı gereksiz yere karıştırırsınız‚ hem de zaman kaybedersiniz. etrafınızda tıpla uzaktan yakından ilgisi olmayan herkes doktor kesiliverir. sadece doktorunuza ve onun söylediklerine güvenin. stres tabii ki önemli‚bu nedenle tedavi sürecinde mümkün olduğunca rahat ve stressiz olmaya gayret gösterilmeli. bu çok zor biliyorum‚ bunu kolaylaştırmak için uzman birilerinden yardım alabilirsiniz

Soru: 2 yıldır bebek istiyoruz. 1 yıl olmadıktan sonra doktora gittik. kontroller sonucu eşimde de bende de hiçbir sorun olmadığını söylüyorlar. eşim sperm testlerinide yaptırdı herşey normal çıktı. sonra 2 ay gonfenle denedik hiçbir sonuç alamadık acaba gonofenle şansımız % kaçtı. ? biz eşimde bende 28 yaşındayız tüpbebek için daha

Cevap: o zaman öncelikle aşılama denemelisiniz. kullanılan ilaçların hepsi‚her yerde aşağı yukarı aynı zaten. önemli olan kişiye göre doğru doz ve uygulamayı seçmekte. dediğim gibi aşılama deneyin

Soru: 10 haftalık hamileyim..3  üz bebek.pcos hastayım overlerim oldukça büyümüştü.rahmin normalden biraz geniş haliyle yumurtalıkların ağrı yapıyor kist patlama ihtimali varmı.varsa nasıl belli olur.birde proctolog fitil kullanmak zorundayım bebeklere zararı ne kadar olur.günde 1 fitil.

Cevap: kist patlaması gibi bir durum söz konusu değildir. proctolog kullanabilirsiniz

Soru:ben 2 aşılama 1 mikro denedim ve 8 tane yumurta toplandı bunların 5 tanesi döllendi 3 tanesi öldü 2 tanesi transfer oldu ve şimdi 2 . mikromu yapmak için bu yumurtalarının daha kaliteli olması için napmam gerek 10 yıllık evliyim sorunum sebepsiz 27 yaşımdayım kilom 77boyum157kilo vermem lazım mı ? vermeye calışıyorum etkilermi sizce 2 . mikromu. yani bu kiloda 100 de şansım kaç.

Cevap: öncelikle kilo vermelisiniz. bu‚yumurta kalitesi ve döllenme ve de gebelik oranları üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır. evet etkiler tabii ki. 50kg civarı sizin için ideal. bakın şans yüzdesi‚o kadar çok şeye göre değişir ki‚yaptırdığınız yer‚laboratuvarı‚sizin rahminiz‚yumurtalıklarınız‚eşinizin spermi vs vsa. yüzde vermek o kadar kolay birşey değil.

Soru: adet düzensizliği var pco teşhisim var ilaç kullanmadan adet göremiyorum en son kasım 20 de adet oldum ilaçla ondan sonra kendi haline bıraktım şubat 7 de adet gördüm 1 ay az az oldu kahverengi şekilde şu anda 10 gündür yoğun bi şekilde adet görüyorum ne yapmalıyım kendi kendine adet düzene girer mi hiç hamilede kalmadım 2. sorum laporoskopi oldum. sağ kanal kapalı denildi tekrar bir ameliyatla açılabilir mi.?

Cevap: öncelikle bir doktor kontrolü altında olmanız çok önemli. kendi kafanıza göre ilaçlara başlayıp bırakarak hiç bir sonuca varamazsınız. tüpünüzün durumunun ne olduğunu bilmeden birşey söylemek çok zor. belki tamamen kapatılması daha iyi olur sizin için?.

Soru:sperm sayısı 100 binin altında olup normal yolla hamile kalabilen arkadaşları duyuyoruz. bu konuda ne dersiniz.

Cevap: biz elimizden geleni yapıyoruz‚ Allah faktörünü de azımsamamak lazım.

Soru: ben tüp bebek tedavisiyle 25 haftalık hamileyim tüp bebek yaptırdığımız doktorumu degiştirmek zorunda kaldık şimdi normal bir kadın-dogum dr. gidiyorum önceki dr.um elevit ‚ferrum fort‚ babypyrın vermişti babypyrın aspirini 32. haftada kesmemi digerlerine doguma kadar devam etmemi söylemişti.şimdiki dr.um ise elevit ve ferrum fort yerine, gyno ferro sanol verdi babypyrın aspirinini ise 28. haftada kesmemi söyledi . sizce önceki dr.um dediginimi yapayım yoksa şimdiki dr.um dediginimi yapayım birde şeker testini kaçıncı haftada yaptırayım,

Cevap: şeker yüklemesini şimdilerde yaptırabilirsiniz. ilaçlar konusunda ise kafanıza çok takmayın‚doktordan doktora değişebilir ve tıbbi anlamda çok da fazla bir önemi yoktur. hangisini isterseniz onu uygulayabilirsiniz.

Soru: 7 yıllık evliyiz 2 kere dış gebelik oldum normal yolla sol tüp de tüp bebege engel olmuyacak bir hasar varmış sizce tüp bebekde % kac dış gebelik olunabilir.

Cevap: tüp bebekte dış gebelik ihtimallerinde çok hafif bir artış olur. ancak eğer tüpbebek denemeye başlayacaksanız tüpünüzle ilgili sorunu tam olarak çözmeden başlamayın derim. kesinlikle saydıklarınız bu durum için negatif yönde etkendir.

Soru:5. tedavime başlıyorum eşimde sperm bende rezerv sorunu var bu tedavimde femara kullanacagız bu ilaçla ilgili tam bir bilgi sahibi olamadım yumurta artışını sağlamak amaçlımıdır

Cevap: tıp ilerliyor ve kök hücre çalışmaları son hızla ilerliyor

 

 

 

Kısırlık ve Tüp Bebek tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Formu ile bize ulaşabilirsiniz.

 
  •   
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Melekkk dedi ki:

    Hocam 2 yıllık evliyim yasım 27 eşimdede bendede sorun yok pko hastasıyım gecen sene Şubat ayında kimyasal gebelik yaşadım ondan sonra adet Düzenim hep bozuldu gebe kalamıyorm glukofen verdi doktorum 3 aylık kullan dıye klomen de kullandım sonuc alamadım hiç ne yapcm kafam cok karıştı bebegımın olmasını istiyorum cok :(((

    1. yonetim dedi ki:

      melek hanım iyi günler bizler dernek olarak tüp bebek tedavilerinde anlaşmalı olduğumuz merkezlerde sizlere yardımcı oluyoruz.sorunuzu danıman doktorlarımııza ileticem cevap geldiğinde sizinle paylaşıcam.tedaviler hakında bilgi almak isterseniz danışma hattımızdan arayabilirsiniz.adım nuray 05414551606

  2. Furkan dedi ki:

    Koku Özel
    pH 8
    Viskozite Normal
    Likefaksiyon 30 dk.
    30 DAKİKA :
    Hareketli %65
    Yavaş Hareketli %5
    Hareketsiz %30
    1 SAAT :
    Hareketli. %55
    Yavaş Hareketli. %5
    Hareketsiz. %40
    Sayı 172,000,000/ml.
    Mikroskopi Bol lökosit.
    Acaba bir sıkıntı varmı

BİR YORUM YAZ