lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Blastosist- Blastokist Embriyo nedir? Blastokist Embriyonun tutunma şansı nedir?

Blastosist- Blastokist Embriyo nedir? Blastokist  Embriyonun tutunma şansı nedir?

Blastosist aşamasına gelmiş embriyonun rahime transfer edilmesi ile gebelik oranı %48-52 civarına ulaşır.Transferde 2-3 blastosist kullanılması öngörülür.Ancak olgunun durumu göz önünde bulundurularak sayı degiştirilebilir. Birden fazla embriyonun transferi çoğul gebelik olasılığını da beraberinde getirir.

Uygun koşullarda beden dışına alınan oosit, sperm ile döllenip bölünme aşamalarına geçer;üçüncü gün 6-8 hücreli embriyo olur. Dördüncü gün blastomer adı verilen hücreler birleşip kompakt denilen tabloyu oluşturur . Beşinci gün,kenarlara doğru çekilen hücreler,ortada,kavite adı verilen bir boşluğu oluşturur ve blastosist aşamasına varılır. Bu gelişmiş embriyonun içinde iç kütlenin görülmesi çok önemlidir.

Günümüzde ikiz gebelik,gelişen perinatoloji ve neonatoloji uzmanlıkları sayesinde rizikolu olmaktan çıkmıştır.Sıkça rastlanan bir başka durum da ilk kontrollerde birden fazla gebelik kesesinin gözlendiği bazı olgularda bu keselerden bazılarının kendiliğinden büyümelerinin durduğu ve beden tarafından yok edildiğidir.

Birinci amaç gebeliğe ulaşmak olduğunda,transfer edilen embriyo sayısında artış yapılması az da olsa gebelik olasılığını artıracaktır.Örneğin 40 yaşının üzerindeki bir kişiye laboratuvarda oluşturulabilmiş dört embriyonun yalnız üçünü transfer etmek bir taneyi baştan yok etmek gibi bir anlam taşır.

Bir adet blastosist transferinde %25,iki blastosist transferinde %40,üçünün bir seferde transferinde de %48 civarında gebelik oluşur.

Embriyo ve blastosist transferi sırasında sayının belirlenmesi için mutlaka hekim ve çift bir araya gelmeli ve kararı,çiftin tüm koşullarını göz önünde bulundurarak birlikte vermelidir.

Dr. Halil İbrahim Tekin

 

Bu konuyu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler ;

 

Sebebi Açıklanamayan İnfertilite (Nedeni Bilinmeyen Kısırlık -Sekonder İnfertilite)

İkinci çocuğa hamile kalamamak Sekonder Infertilite

Blastosist- Blastokist Embriyo nedir? Blastokist Embriyonun tutunma şansı nedir?

Varikosel en sık rastlanan kısırlık nedenlerinden biridir.

Çocuk isteyen erkeklerin hormon seviyesi yükseliyor.

 

Tüp bebek tedavileriniz için Dr.Halil İbrahim  Danışma Formu ile bize ulaşabilirsiniz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 10 YORUM
BİR YORUM YAZ