lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Tüp Bebek Tedavileri Stresi Hasta Soruları ve Cevapları -23-

Tüp Bebek Tedavileri Stresi  Hasta Soruları ve Cevapları -23-

İlk  negatif tüp bebekten sonra ikincisi ve diğerleri için korku duymak normaldir. Psikoloğumuzun bu konuda hastalarla soru cevaplarını okumanızı öneririz.

Soru: Birinci tüp denemesinden sonra ikinci deneme için korkuyorum ne yapılabilir. Bu aşamalar çok yıpratıcı 4 haftayken düştü evet 1 ay işe dönemedim psikologa gittim birde sık sık ağlama nöbetlerim oldu şubatta tekrar düşünüyorum.

Cevap: Tedavileri birbirinin devamı olarak değil de birbirinden bağımsız gibi  düşünebilirsiniz zar atar gibi düşünün yani her seferinde gelen sayı diğerinden bağımsız gelişir bunun dışında 1. Tedavide sizi üzen ne oldu ondan bahsedebiliriz gebe kaldınız fakat devam edemedi ne zamandı ilk tedavi neler yasadınız sonrasında anlıyorum o zamandan bu yana normal hayat işlevlerinize geri dönebildiniz mi? Herhangi devam eden bir uyku, iştah bozukluğu ya da eskiden zevk aldığınız şeylerden zevk alamama var mı su an anlıyorum.. O zaman yasadığınız bir düşük sonrası ya da bir kayıp sonrasında yaşanan doğal süreçlerdir bu ikinci tedaviye başlarken dediğim gibi bunun yeni bir tedavi süreci olduğunu ve diğerinden bağımsız gelişeceğini unutmayın.

Soru: Ben kendimi iyi hissetmiyorum ellerim titriyor çarpıntılarım çok bu şekilde tedaviye başlasam sonuç alır mıyım eşim zaten istemiyordu onu ikna ettiğim halde tedirginim birde uyuyamıyorum en büyük sorunumda uykusuzluk bilmiyorum bir aydır oluyor sabahları daha çok oluyor şu an yazamıyorum bile bezen ellerimle bir şey tutamıyorum sanki pek yoktu evet bazen oluyordu şimdi sürekli oluyor aslında yaşamadım tam tersi mutlu olmam gerek eşimi tedavi için ikna ettim ama yinede mutlu olamıyorum belki de eşimin isteksizliği bu hale getirdi beni 14 yıllık evliyim 10 yaşında bir kızım var ama ben doğurmadım evlat edindik oda korkutuyor beni kızım büyüdükçe sorunlarda olur diye evet, hayır söyleyemem gibi geliyor psikologa gittik söylemeyin dedi sebep olarak ne verdi siz çocuğunuzu bilinçli büyütün iyiyi kötüyü ayırsın zaten her şey kendiliğinden gelir dedi kızım 8 yaşındaydı ben sürekli gittim ama hazır değilsin söyleme bu şekilde dedi doktorlar bilmiyorum kafam çok karışık bu şekilde tedavi olursam sonuç almam gibi geliyor.

Cevap: Elleriniz neden titriyor? Çarpıntılarınız durup dururken mi oluyor ve ne kadar sürüyor, nasıl gelişiyor bir ay öncesinde böyle bir sıkıntınız var mıydı pek derken az çok var mıydı? Peki bu aralar artmasına sebep olacak bir olumsuzluk yasadınız mı? Anlıyorum.. Sizi aslında tam tanımadan bir şey söylemek istemem ama tedavi öncesinde bir psikiyatriste görünmeniz yararlı olabilir belki önce sizin yasadığınız bu yoğun kaygının bir çaresine bakıldıktan sonra tedaviye başlamanız daha iyi olabilir anlıyorum.. Su an ikinci bir çocuk istiyorsunuz kızınıza söylediniz mi onu evlatlık edindiğinizi genellikle çocuklara 7 yasından itibaren bunu söylemek sağlıklı olarak kabul edilir. Alıştırarak ve yavas yavas söylemenizi ve bunu yaparken bir psikologdan destek almanızı tavsiye ederim olarak ne verdi ne zaman gittiniz? Anlıyorum.. Dediğim gibi 7 yaştan itibaren yavaş yavaş söylemek gerekir. Sizin hazır olmanız sağlana bilinir ve bundan sonra söylene bilinir dolayısıyla öncelikle sizin bir terapiye başlamanız yukarıda konuştuklarımızdan ötürü de gerekli olabilir.

Soru: Bizde çocuğun olmasını engelleyecek bir problem olmamasına rağmen olmuyor.Doktor sen hamileliği yaşamının hayatın anlamı yapmışsın dedi nisana kadar tedaviye ara verdik.Stresten uzak durup kafamı toplamam gerekmiş.Daha önceden yaşadığımız sorunlar da bunu etkiliyor olabilir mi ? Eşim gazi yaralandı çok zor ve acı günler geçirdik ama 5 yıl oldu bu ikisi birden bize ağır geliyor çok üzülüyorum eşim böyle yaşamaya alıştı gibi ama acıları filan oluyor ve her akşam bunu görüp üzülüyorum çok iyi sadece yaşadıklarımız bize ağır geliyor bebekle bir ilgisi yok bence.

Cevap: Tedavinin amacı sizin kafanızın karışıklığı üzerinde çalışıp bir sonuç almak zaten daha önceden ne sorunlar yasadınız anlıyorum.. Geçmiş olsun.. Sizce bu durum sizi su an nasıl etkiliyor olabilir eşinizle ilişkiniz nasıl çocuk sahibi olmak ile eşinizin yasadıkları arasında nasıl bir bağ olabilir size göre dediğiniz gibi bazen yoruluyor olabilirsiniz ama bunun bebekle ilgisi çok yoktur önemli olan eşinizle ilişkinizin iyi olması ve çocuk olsa da olmasa da eşinizle hayatınızın devam ediyor olması.

 

Tüp Bebek Tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ