Tüp Bebek  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Erkekte epidimim kisti , tüp bebek öncesi antibiyotik kullanımı ,FSH düşme olasılığı ,ilaçların yan etkileri ,Tüp Bebek Tedavileri Hasta Soru ve Doktor Cevapları -81-

Erkekte epidimim kisti , tüp bebek öncesi antibiyotik kullanımı ,FSH düşme olasılığı ,ilaçların yan etkileri ,Tüp Bebek Tedavileri Hasta Soru ve Doktor Cevapları -81-

Erkek kısırlığında epidimim kisti ,erkek kısırlığında,tüp bebek tedavisi öncesi antibiyotik kullanımı ,kaç aşılamadan sonra tüp bebek yapılmalı ,erkekte sperm artırıcı yöntem var mı?  Morfoloji %3 ken normal yolla hamilelik olur mu?  FSH ın düşme olasılığı nedir? Fsh‘nin yüksek çıkması sadece yumurta oluşumunu mu etkiliyor? Laparoskopi ile açılan tüplerin kapanma olasılığı nedir ? Çatlatma iğnesi ne? Sadece klomen kullanmak yeterli olmuyor mu?  PCO hastasıyım tedavi için ne yapmak gerekli? Başkasının yumurtası ile kendi yumurtan arasında hamilelik şansı arasında ne fark var ?  Bu soruların danışman doktorlarımız sizin için cevapladılar. 

Soru: Epidimim kistinin sperm sayımı üzerinde etkisi olmadığı söylendi bu doğru mu?
Cevap: Epidimim kistini bir ürolog değerlendirmelidir.

Soru: 4. aşılamadan sonra tüp bebek olmam gerekir mi?
Cevap: 1-2 kez aşılama yapılabilir, eğer yıkama sonrası değer iyiyse aşılama yapılabilir.

Soru: Erkekte spermi artırıcı yöntem olması gerekmez mi? Tüp bebek tedavisine para yoksa ne olacak. Evet L arginine ise yarar mı spermle ilgili?
Cevap: Sperm arttırıcı tedaviler tüp bebek tedavisi öncesi çaresizlikten denenen ve genellikle başarısız tedavilerdir.

Soru: Biz 2 aşılama denedik İlk aşılamada yıkama sonrası 95 mil. %30 ileri hızlı, 2. aşılamada yıkama sonrası 60 mil. %45 ileri hızlı idi ama olmadı sizce 3. bir aşılama deneyelim mi yoksa tüp bebek tedavisi mi? Morfoloji  %3 aşılama %9 morfoloji iyi deniyor. Yoksa normal yolla olur mu? Bende problem yok.
Cevap: Üçüncü kez aşılama denenebilir sonra mikroenjeksiyon öneririm.

Soru:Eşim bundan 2 ay önce idrara çıktığında yanma hissedince doktora gitti ve doktor bir enfeksiyon durumu tespit etmişti ve bunun için antibiyotik kullanmıştı. Ancak şimdi tam da tedavi esnasına mikro için eşim yine aynı şeyi yaşıyor ve şimdi tekrar antibiyotik kullanıyor sizce bu sperm kalitesini etkileyecek midir?
Cevap: Sperm kalitesi enfeksiyondan etkilenir ama bugünkü spermin yapılışı 72 gün önceye dayanır. Bugünkü enfeksiyon genellikle sonrasını etkiler.

Soru: Adetin 3. günü yapılan ölçümlerde fsh 21,06 çıktı. Şu anda Ginera kullanıyorum ve önümüzdeki siklusta yeniden ölçüm yapilacak. Fsh’nin düşme olasılığı nedir? Bu arada 33 yaşındayım. Sağ yumurtalığım alınmıştı ve sol yumurtalıktan da geçen yıl endometriozis ameliyatı olmuştum.
Cevap: Fsh bir kez 20 nin üstüne çıktı mı tekrar inmesi ve gebelik şansı çok azdır.

Soru: Mikroenjeksiyon  tedavisinde kullanılan ilaçların ne gibi yan etkileri var?
Cevap: Ovulasyon indüksiyonu için kullandığımız ilaçların etkileri o süre içindir ve genellikle sonrası için kalıcı etkiler yapmaz.

Soru: Merhaba, PCO hastası olduğumu yeni öğrendim. Bunun tedavisi için ne yapmak gerekiyor? Çocuk istiyoruz. Klomen kullanıyorum 5 günde bir ara veriyorum. Bu 2 ay olacak. Ek bir şey kullanmam gerekiyor mu? İnsülin direncini arttırıcı ilaçlar var (metformin) acaba kullanma şekli nasıl? İnsülin direncinin olup olmadığını nasıl anlarız? Açlık kan şekerini ölçerek mi?
Cevap: Netformin uygun hastalarda uygun hekim tarafından kullanılabilir. Glukoz tolerans testi ve sabah insülin değerleri bize bilgi verir tedavide gayet başarılı oluyoruz endişe etmeyin.

Soru: Başkasının yumurtası  ile kendi yumurtan arasında tedavide hamilelik şansı arasında bir fark var mıdır?
Cevap: Başkasının yumurtası kullanılarak yurt dışında %40 -50 gebelik şansı veriliyor.

Soru: Fsh‘nin yüksek çıkması sadece yumurta oluşumunu mu etkiliyor?
Cevap:
Fsh yumurtlık rezervini yani kalan yumurta sayısını belirten testlerden biridir.

Soru: Ben laporaskopi oldum kanal tıkanıklığı vardı açıldı. Tekrar kapanma ihtimali var mı doktor bey?
Cevap: Tekrar kapanması olasılığı enfeksiyon nedeniyle olabilir.

Soru: Ben bu ay klomen kullanmaya başladım ve yumurta takibi yapılıyor. Bugün klomenin 7. günü dün ultrasonda 1 tane yumurta görüldü. Doktorum tam istediğim gibi değil dedi. Acaba bu ay hamile kalma şansım az mı? Bir de önümüzdeki ay yumurtanın daha iyi olması beklenebilir mi?
Cevap: Yumurta geç büyüyebilir çapı 17-18 mm olunca çatlama iğnesi yapmak uygun olur.

Soru: Çatlatma iğnesi ne? Sadece klomen kullanmak yeterli olmuyor mu? Normal ilişki tavsiye etmişti doktor.
Cevap: Temasın zamanını ayarlamak için çatlatma iğnesi öneriyoruz.

Soru: 2 ay önce laparoskopi oldum. Şu an yumurta takibi yapılıyor. Pergonal 75 kullanıyorum ancak gonal-f daha iyi diye duydum. Fikrinizi alabilir miyim lütfen?
Cevap: İlaçların kullanımı hastaya göre değişir ama gonal f yeni teknoloji olduğu için özellikle tüp bebek merkezlerinde tercih edilebiliyor.

Tüp Bebek Tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.

 
  •   
 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ