Tüp bebekte 23 çift kromozom genetik olarak taranması her tedavide gerekli mi? Op.Dr.Çağlar Yazıcıoğlu

Tüp bebek tedavisinde sağlıklı bebek doğurmak için her tüp bebek tedavisi yaparken 23 kromozomun incelenmesi , kromozom analizi ,PGT denilene genetik taramalar her tedavide gerekir mi? Kayseri Acıbadem Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Op.Dr.Çağlar Yazıcıoğlu cevapladı.;
Tüp bebekte 23 çift kromozom genetik olarak taranması her tedavide gerekli mi?
Embriyonun genetik degerlendirilmesi sadece bazı özel durumlarda kullanılmak durumunda kalıyoruz. Çünkü bütün hastalara bu uygulama nın hem standart bir getirisi olmayacak bize başarımızı çok fazla etkilemeyecektir. Hem de çok ciddi efor ve maliyet artışına sebep olacaktır. Dolayısı ile biz PGT preimlantasyon genetik değerlendirme embriyolarında bazı özel durumlarda kullanmayı tercih ediyoruz. İleri anlayaşı olan hastalarda embriyoları havuzlarken bazen kullanıyoruz başarıyı ciddi anlamda artırıyor gerçekten kırk yaş ve üzeri hastalarda bunun dışında daha önceden tekrarlanan tüp bebek başarısı olan hastalarda tekrarlayan gebelik kayıpları abortisler yani düşükleri olan hastalarda uyguladığımız tüp bebek tedavilerinde PGD Preimplantasyon genetik tanıyı kullanıyoruz. Bunların dışında yine HLA uyumlu yani doku uyumlu kardeş olması için bazen ailenin lösemi gibi hastalıkları olan çocuğu olan ailelerde HLA uyumlu kardeşi olabilmesi için gene HLA uyumlu tüp bebek uygulamalarında PGT kullandığımız vakalar olabilmekte.
Çok teşekkür ederiz.
ÇİDER notu : HLA uyumu nedir?
Vücudumuzun savunma sistemi vardır. Bu sistemin asıl amacı vücudumuzu bakteri, virüs, kanser gibi yabancı cisimlerden korumaktır. Vücudumuza ait olanla olmayı denetler. Buna doku uyumu HLA uyumu denir. Sizin HLA’nızın yarısını annenizden diğer yarısını babanızdan alırsınız, Aynı aynı anne ve babaya sahip tüm kardeşler sizinle % 25 uyum şansına sahiptir.
Bu konuyu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler.;
Adet düzensizliğinde tüp bebek tedavisi nasıl yapılıyor? Op.Dr.Çağlar Yazıcıoğlu
İlk tüp bebek tedavisi her zaman başarısız mı olur? Op.Dr.Çağlar Yazıcıoğlu
Diyetler kısırlık sebebi oluyor mu? Op.Dr. Çağlar Yazıcıoğlu
Stresin Tüp bebek tedavisine etkisi var mı? Op.Dr.Çağlar Yazıcıoğlu
Yumurta rezervinin azalması kalitesinin de mi düştü anlamına geliyor? Op.Dr. Çağlar Yazıcıoğlu
Yumurta rezervi azalmış hanımlar tüp bebek ile hamile kalabilir mi? Op.Dr.Çağlar Yazıcıoğlu
Çikolata kistleri tüp bebek tedavisinde başarıyı etkiler mi? Op.Dr.Çağlar YAZICIOĞLU
Tüp bebekte düşüğe neler yol açabilir.? Op.Dr.Çağlar YAZICIOĞLU
Tüp bebek tedaviniz için Op.Dr.Çağlar Yazıcıoğlu Danışma Formu ile kendisine ulaşabilirsiniz.