lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Yumurta Yetmezliği ve Tüp Bebek tedavileri

Yumurta Yetmezliği ve Tüp Bebek tedavileri

Yumurta Yetmezliği ve Tüp Bebek tedavileri

Bursa ‘dan Prof.Dr.Şahin Zeteroğlu @drsahinzeteroglu  Yumurta Yetmezliği ve Tüp Bebek tedavileri hakkında bilgi verdi ve katılımcıların sorularını cevapladı.
İlk ağızdan bilgilenmek çok önemli ve canlı yayınlarda genel bilgiler veriliyor ama hasta ile yüz yüze gelindiğinde her hastanın kendine özel olduğunu yaşı çevresel faktörle her şey değişik olabilir. İlk görüşmeden de muayene ettiğinizde verdiğiniz genel bilgilerin çok dışında bilgiler vermek durumunda kalabiliyorsunuz.Yumurtalıklar bizim pırlantılarımız çok değerliler sözünü hatırlattı…kadınların yaradılış olarak bir farkı var. Sperm bir tohum. Erkekler sperm verebilir ve tekrar üretebilir. Kadınlarda yumurtalarla birlik doğuyor ve ergenlikte yarıya düşüyor ve bir müddet sonra azalıp tükeniyor. Türkiye ortalaması 47-48 ama daha önce de olabiliyor.
Kadın kendisine ait olan yumurta havuzunu kullanıyor. 20 yaşında 20 yıldır beklettiği yumurtayı atıyor. 40 yasındaysa 40 yıldır beklettiği yumurtayı kullanıyor.

35 yasından sonra kalite ve rezerv düşmeye başlıyor. Hem kendi kendine hem de Tüp bebekte başarı şansı düşüyor.45 de çok nadir hamilelik elde ettiğimiz olduğundan çok tedaviye gönüllü olmuyoruz. 45 den sonra elbette var ama çok nadir.

Beklediğimizden daha genç yumurta yaslanması durumu ile karşılaşıyoruz. Çevre stres ve çok kestiremediğimiz durumlardan dolayı risk altına girmiş olabiliyor Annem benim erken menapoza girmiş duyduğumuzda yatkınlıktan dolayı tedirgin oluruz ve daha dikkatli oluruz. Bir annenin 5 kızı varsa hepsi aynı olmaz. Birinde bir yatkınlık olabilir ya da bir nesil sonra da ortaya çıkabilir. Bu hastalara biraz daha hassas davranırız. Su akarken testiyi doldurmak gerekir hemen müdahale etmemiz gerekebilir. İllaki tüp bebek mi yapalım illaki bir an önce gebe kalsın isteriz.
Anlattığımız riskler varsa bu hastalar etken değerlendirmeyi gerektiren hastalardır. Her şeyi normal olan 35 den küçük olan bir yıl kendiliğinden denemiş olan hastalar yerine bu riskleri taşıyanlara daha çok dikkat ediyoruz.
1. adetin 3 günü… fsh ve e 2 birlikte değerlendirilmeli

  1. adetin 3 günü… fsh ve e 2 birlikte değerlendirilmeli
    2.amh testi   önemli bize genel bilgi verir. Yumurtalık rezervinizi gösterir hamile kalamayacağınızı göstermez. 0.01 de bile kendi kendine hamile kalan hastalarımız oldu.
    Amh düşünce yumurta kalitesi de düşüyor
    3. Antral Folikül sayısı dediğimiz zaruri olmayan bir değerlendirme .. Gelişemeye hazır Folikül sayısına bakılıyor biz iki tarafta toplam 8 adet olmasını istiyoruz daha azında yumurta rezervi azlığından bahsedebiliriz
    Bugün mesela yaşadığımız bir durum; 5 ab embriyo transferi yaptık teknik olarak tüm kriterleri karşılıyor20 yumurta aldık. Blast yaptık hamile kalamadıDigeri 2 embriyo aldığımız hasta 5 güne gene gitti o hamile kaldı.  Daha az yumurta olması hamile kalamaz anlamına gelmemeli.
    Daha az kaliteli ya da 3.gün embriyosu olup ta hamile kalıp doğan çok bebek var.
    4 güne gelmiş bir embriyo 5 .gün  arest olabiliyor ölebiliyor. Aldığımız tek kriter yumurta sayısı değil gelişme hızları birbirleri ile oranlı mı gelişiyor.
    Erkekleri yabana atmayalım spermler  ve kalitesi ve en iyi spermi seçmek çok önemli..

    Soruları da yazayım belki biri sizin için olabilir. Lütfen  yayını sonuna kadar izleyin.
    Çok değerli bilgiler var.
    *Hipo hipo yaş 34  yumurta yetmezliği var yumurtan çıkmadığı için iptal ediliyor. PRP önerir misiniz?
    *Rahim dinlendirmeyi öneriyor musunuz?
    *Ahm 0.27 yas 33 bir sorunumuz yok bekleyelim mi yoksa tüp bebeğe mi başlamalıyız?
    *24 yasında  bir kere tüp bebek denedim negatif .4 ab embriyom vardı.. hba1c 6 çıktı tutmamasının sebebi bu olabilir mi?
    *Yaşım 40 tüp bebek olumsuz cıktı . Progestron ve östrojen kullanmaya devam etmeli miyim?
    *Amh 0.01 menapoz dendi  ama adet oldum bir yumurta oluştu embriyom oluşur mu?
    *Yaş 27 amh 028 kilo artısından dolayı adet göremiyorum tüp bebeğe mi yönelmelim?
    *10 gebelik kaybı bebeklere ait genetik testler normal amh 0.90 şimdi de kimyasal gebelik oldum ne yapmalıyım?
    *Amh 0.205  6 ay önce şimdi 0.18 e düşmüş   bu kadar ani düşmesi normal mi?

    Prof.Dr.Şahin Zeteroğluna vermiş olduğu değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz Siz sevgili dostlarımBir başka yayında yeniden buluşmak üzere . Lütfen yayini begenmeyi kaydetmeyi ve yorum yapmayı @ciderdernek‘i desteklemeyi unutmayın ❤????????????‍♀️

 

Bizi instagram ve Facebooktan da takip edin.

 

Yumurta Yetmezliği ve Tüp bebek tedavileri konusunu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler;

Rahim İnceliği,Rahim Sorunları ve Tüp Bebek Tedavileri

Embriyo Kalitesini Artırma Programı 21 Kasım da başlıyor

Tüp Bebek Tedavilerinde Embriyo Genetiginin önemi

 

 

Tüp bebek tedavileriniz ile ilgili Çocuk İstiyorum Formu ile bize ve doktorumuza ulaşabilirsiniz.

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZ