lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Tüp Bebek Tedavisinin Prosedürleri

Tüp Bebek Tedavisinin Prosedürleri

A)Tüp bebek uygulaması öncesi yapılacak tıbbi uygulamalar itibariyle:

1)Tüp bebek tedavisi öncesinde, kadına bağlı etkenler yumurtlamayı (ovülasyonu) sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan olan tıbbi tedavi ,kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bulunan resmi sağlık bölümlerinde yapılabilecektir.

2)Bu tedavi , bir uygulama (siklus) başına en fazla toplam 1.500 birim gonadotropin kullanılabilecek ve bu tedavi aşamasında bir kadın hasta için en fazla üç uygulama (siklus) yapılabilecektir.Bu amaçla kullanılacak gonadotropin toplam doz miktarı, her bir uygulama başına en fazla 1.500 birim olmak kaydıyla, üç uygulama sonucunda toplam 4.500 birimi geçemiyecektir.

3)Sağlık heyeti raporu ile belirlenmiş açıklanamayan  kısırlık(infertilite) olaylarında, en az üç İntrauterin İnseminasyon( İUİ ) uygulaması (siklus) yapılmadan , tüp bebek tedavisine başlanmayacaktır.

4)Kadın yaşı 38 yaş ve üzerinde olan olgularda; tüp bebek tedavisi için Direktifte belirlenen endikasyonların resmi sağlık heyeti raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla, yukarıda belirtilen tıbbi uygulamalar yapılmaksızın ve rastgele bir bekleme müddeti aranmaksızın direk tüp bebek tedavisine başlanabilecektir.

B) Sağlık heyeti raporu tertip etmesine ait usul ve asallar itibariyle:

1) Tüp bebek tedavisi asıl teşkil edecek resmi sağlık heyeti raporları, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum muayenehanesi ile bevliye muayenehanesi( kadrosunda bevliye muayenehanesi bulunmayan, ancak, bevliye uzmanının konsültan olarak görev yaptığı, eğitim veren kadın-doğum hastaneleri dahil) bulunan; üniversite hastaneleri ile Bakanlıkça eğitim yetkisi verilmiş eğitim ve araştırma hastaneleri tarafından tertip edebilecektir.

2) Bu raporları düzeleyecek  resmi sağlık heyetleri, iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ve bir bevliye uzmanının katılımı ile, üç uzmandan oluşacaktır.

3)Tüp bebek tedavisinin amacı düzenlenecek sağlık heyeti raporlarında; Direktifte belirlenen kadın veya erkek etmenlerine bağlı endikasyonlar ile, tanıya esas teşkil eden muayenehane ve laboratuar belirtileri açıkça belirtilerek tanı ve karar bölümleri, alakalının kimlik bilgileri, yaşı, bağlı bulunduğu müessese, sevk eden kurum, sevk dokümanı tarih ve sayısı, raporun tarih ve rapor numarası alakalı bölümlere eksiksiz işlenecektir.Eksik bilgi içeren ve eksik doldurulan sağlık heyeti raporları işleme alınmayacaktır.

4)Bu amaçla düzenlenecek  sağlık heyeti raporlarında; ( raporun karar bölümünde ) hastanın vaziyeti Direktifte belirlenen endikasyonlardan hangisine uyuyor ise, gerekçe olarak o endikasyon ve/veya endikasyonlar yazılarak, yalnızca hastanın tüp bebek tedavi olması gerektiği belirtilecek, ayrı olarak “……..hastanesine /…….tüp bebek merkezine sevki uygundur” şeklindeki ifadelere yer verilmeyecektir

 

Tüp bebek tedavilerinizde indirim ve destek için Çocuk İstiyorum Danısma formunu burayı tıklayarak doldurup bize ulaşabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
BİR YORUM YAZ