Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.
Sevgili Dostlarım Merhaba;
8 Mart 1857 günü Amerikada bir fabrikada haklarını alabilmek için yapılan grev sırasında çıkan olaylar sırasında 123 kadının yanarak ölmesi anısına 1910 yılında Danimarkanın önerisi ile dünyada 8 Mart Dünya Kadınlar günü kabul edilmiş. Yani aslında aman senede bir gün olsunda kadınları hatırlayalım günü değil yani.Hediye alma günüde değil..
Zaman bana anne, eş, sevgili,arkadaş, dedektif, ahçı, teknisyen, bakıcı, dadı, dekoratör, temizlikçi, koordinatör ,sekreter,öğretmen, berber ,makyöz, terzi, muhasebeci, arabulucu, işkadını, ütücü, organizatör,satın almacı, yönlendirici, idareci ,emekçi, hakem ,doktor, şifacı, arabulucu ,siyasetçi gibi vasıflarını tek olarak bünyesinde toplamayı başarmış ,üstüne üstlük merhametli ve duygusal olan ama kendindeki bu muhteşemliği farkında olmayan, çoğunlukla unutturulan üstün yetenekli insan cinsine “KADIN “dendiğini öğretti…. 🙂 Evet biz bunların hepsiyiz ve her zamanda öyle olduk.
Kendinizin hep farkında olmanız dileğiyle.. “Dünya Kadınlar Gününüz” kutlu olsun.
Kendinizi şaşırdığınız, çaresiz, yalnız hissettiğinizde beni nerede bulacağınızı biliyorsunuz : sibelt@cocukistiyorum.com
Sevgilerimle
Aliye Sibel Tuzcu
ÇİDER Başkanı