lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Tüp bebek Sırasında ve Sonrasında Beslenme -1.bölüm

Tüp bebek Sırasında ve Sonrasında Beslenme -1.bölüm

Tüp bebek sırasında ve sonrasında beslenme -1.bölüm

Tüp bebek sırasında ve sonrasında beslenme-1.bölüm
Tüp bebek tedavileri sırasında ve sonrasında beslenme gerçekten çok önemli .Kaliteli beslenmenin değerini yumurtanın kalitesi ve spermin gelişmesi için önemini artık iyice anlamış bulunuyoruz.
Hemen fasülye yedim hamile kalacağım diye bir şey yok bunu yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Bunları kategoriye ayırdım ayrı ayrı bahsedeceğim,

onun

Günde ağırlığınıza göre 1.5 ila 2.5 litre arasında su içmeniz gerekiyor. Spermin yumurtaya kolayca ulaşabilmesi için spermin rahatça dolaşbilmesi için. Gerekli besin ve vitaminlerin sperme ve yumurtaya ulaşabilmeniz için bu gerekli

 

Proteinler

Yumurta ve spermin özü protein yapı taşı olan proteinler besinlerimiz arasında özel bir önem taşıyor.Hiç bir şekilde ihmal etmemeniz gerekiyor. Özellikle eriyo tedavi sırasında balığı bol bol yemenizi öneriyorum. Vitamin mineral fosfor omega3 açısından önemli. Hamileliğin ilk günlerinde beyin gelişiyor. Özellikle transferin ilk günlerinde balık yiyin. Genelde yüzeyde yaşayan küçük balıkları tercih edin Derin de yüzen balıkları cıva olması açısından tercih etmeyin. Türkiyede sardalya ,hamsi gibi.. yemekten sonrada bir miktar tahin almayı unutmayın. Eğer balıkta cıva varsa tahin bunu yok ediyor.

Tahıllar

Tüp bebek sırasında ve sonrasında beslenme-1.bölüm  de Beyaz ekmekten ziyade çavdar,arpa ,tam buğday ununu tercih edin.Baklagiller,mercimek baklagiller bitkisel protein olarak alabilirsiniz.
Karbonhidratlarda baklagil muz elma,pancar öneriyorum . Bu ürünlerin mutlaka organik olması gerekiyor. Tarhana salça makarna meyve sebze gibi tarım ilacı kullanılmayan sebze ve meyveleri kullanmaya özen gösterin.
Taze meyve ve sebzeler antioksadan vitamin ve mineral açısından önemli koyu yeşil yapraklı sebzeler, roka,tere,roka gibi koyu yeşil sebzeleri sabah salata yapıp limon zeytinyağı ile yiyin Çok çok önemli .incir dut,çilek mevsiminde mutlaka tüketin .
Ananas yiyin transfer öncesinde ve sonrasında 4 gün içi tüketin .Transfer sonrasında vücuttaki iltihabı önlediği belirtiliyor. Tutunmasını sağlıyor deniyor, embriyo ve rahim arasındaki elektiriği ayarlıyor deniyor. Avokadoyu da bir tane bir tane alığp mutlaka her gün temeyi deneyin. Rahim ve spermler açısından önemli

 

ÇİNKO

Hem kadın için hem de erkek için önemli. Hormon seviyelerini düzeltiyor embriyonun rahime tutunmasını sağlıyor
Bol kepekli tahıllarda ayçekirdeğinde yağsız ette balıkta taze ve kuru fasülyede, sütte ve ceviz bademde var. Yumurta başlı başına her türlü vitamin var. Aynı kadın yumurtasın de ve erkek sperminde de bulunur.
Büyük marketlerde 2 3 haftada bir karides balık yerine alabilirsiniz. Her dakika balık olmayabilir. Domates,biber sarımsakla birlikte bir öğün yapılabilir. Bu da bir seçenek .Her an balık yemek istemeyebilirsiniz. Bu tür seçenekleri de ayda bir deneyebilirsiniz.
İkinci bölümde buluşmak üzere.

 

Bizi instagramdan canlı yayınlara da katılarak izleyebilirsiniz. Facebooktan da takip edebilirsiniz.

 

Tüp bebek sırasında ve sonrasında beslenme -1.bölüm konusunu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler ;

Embriyo Transferi sonrası yapılması gerekenler

Tüp Bebek Tedavisinde beslenme nasıl olmalıdır?

 

Tüp bebek tedavileriniz ile ilgili bana Çocuk İstiyorum formunu doldurarak ulaşabilirsiniz.

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
BİR YORUM YAZ