lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Kadında Tüplerin Tıkanıklığı Nedeniyle Tüp Bebek Tedavisi

Kadında Tüplerin Tıkanıklığı Nedeniyle Tüp Bebek Tedavisi

Kadında Tüplerin Tıkanıklığı nedeniyle tüp bebek tedavisi

Kadında Tüplerin (Kanal-Fallop) Tıkanıklığı nedeniyle tüp bebek tedavisi. Kadınlarda Tüplerin (kanal) tıkanıklığı

Dünya üzerinde belirli sebeplerden dolayı kısırlık, son senelerde artış gösteren bir hastalık haline gelmiştir. Hayat koşulları, kronik rahatsızlıklar, kalıtsal nedenler ve bunlar gibi bir hayli neden insanları kısırlık tehlikesiyle karşı karşıya getirmiştir. Ülkemizde de  tüm dünyada olduğu gibi bu durum aynen görülmekte ve her  100 çiftten on beş tanesi kendi kendine hamile kalamamaktadır.

Gebe kalamama oranlarının bu kadar yüksek olmasında en çok cep telefonu ,tv bilgisayar gibi aletler nedeniyle  radyasyona maruz kalmamız , sigara ve içki kullanımının artması, aşırı kilolu bir neslin oluşması, stres ve buna bağlı psikolojik vaziyetlerin tesirli olduğu bilinmektedir. Bunların dışında kısırlık teşhisi konulan kadınların azami %30’unda da tüplerde tıkanıklık ve fallop tüplerinde mevcut olan yapısal bozukluklar görülmektedir. Tüplerde oluşan tıkanıklık sebebi ile bebek sahibi olamama vaziyetine tıp biliminde “tubal etken” denir.

Tüp tıkanıklığı ve yapısal bozukluklar gebeliği neden engeller?

Kadınlarda bulunan kanallar, her iki yumurtalığa rahimin iki yanında uzanarak bağlanmaktadır. Gebelik oluşması için yumurtalıklarda imalatı yapılan yumurtalar, fallop tüplerinden rahime yerleşir. Yumurtanın rahime bırakılmasından sonra sperm ile birleşmesi ile döllenme işlemi başarıyla gerçekleşirse kendiliğinden gebelik oluşmuş olur.

Gebeliğe ilk adımın atılmasından sonra zigot oluşur ve zigotun gelişmesi , embriyo da ebeveynlere dünyalar tatlısı bebekler verir. Gebeliğin oluşmasında fallop tüplerinin sıhhatli bir şekilde olması, tıkanıklık gibi vaziyetlerin olmaması en tesirli etkenlerden birisidir. Fallop tüpleri tıkalı olduğunda spermin yumurtaya erişip döllenmesi engellenmiş olacak ve döllenme oluşmayacaktır. Bu sayede normalde gebeliğin oluşması olanaksızdır.

Tıp teknolojisinde müddet gelen araştırmalar, follop tüplerindeki sıkıntıların giderilmesi ve gebelik oluşturmaya yönelik oldukça büyük mesafeler kaydedilmesine yol açmıştır. Bir takım vaziyetlerde tüplerin ikisinin değil de yalnızca birisinin tıkalı olduğu durumlar mevcuttur. Bu gibi durumlarda gebelik oluşma ihtimali yeniden olmakla birlikte bu şekilde oluşan gebeliklerde düşük ihtimali daha yüksektir.

Kadında Tüplerin Tıkanıklığı nedeniyle tüp bebek tedavisinde Tüp tıkanıklığı olan durumlarda gebelik oluşması için ne yapılmalıdır?

Kısırlık, düzenli olarak bir sene süresince ilişkiye girmelerine karşın gebelik oluşmadığı durumlara verilen isimdir. Bu şekilde kısırlık teşhisi konulan fertler, tedavi için hastanelere müracaat ettiklerinde ilk olarak erkek fertte sperm sayısı ve hızının kontrol edilmesi için sperm testi yapılır. Bu işlem yapılırken kadında da fallop tüplerinin tıkanıklık durumu kontrol edilir. Ekseriyetle kadınlarda tüplerde tıkanıklık görüldüğü bilinmektedir. Bu gibi vaziyetlerde yumurta, rahime ilk düştüğü an belirleyerek aşılama işlemi gerçekleştirilir.

Mevcutta olan rehabilitasyon şekillerinde tüplerin birinde tıkanıklık olması vaziyetinde uzmanların önerdiği en hızlı ve net yöntem tüp bebek tedavisidir. Hele ki hastaların yaşları 25-30 yaş arasında ise  tüp bebek tedavisi uygulanmalıdır. Tedavinin uygulanmasında ne kadar gecikilirse diğer tüpün de tıkanma ihtimali artacağı için tedaviye hemen başlanması gerekmektedir.

Bizi facebook ve instagramda takip edin.

 

Kadında Tüplerin (Kanal-Fallop) Tıkanıklığı nedeniyle tüp bebek tedavisi konusunu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler

Kadında Kanal ( Tüplerde )Tıkanıklığı Nedir?

Kısırlık Sorununda Yumurtalık Kanallarının Araştırılması

Kadında Rahim ve Fallop Tüpleri Nedeniyle Kısırlık

 

 

Tüp bebek tedavileriniz için Çocuk İstiyorum formunu doldurun ve tedavilerinizi daha uygun koşullarda yaptırın
 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 18 YORUM
BİR YORUM YAZ