Tüp bebek başarı hikayeleri ; transfer sonrası neler yaptım?
![Tüp bebek başarı hikayeleri ; transfer sonrası neler yaptım?](https://www.cocukistiyorum.com/wp-content/uploads/2014/03/transferdensonra-728x410.jpg)
Tüp bebek başarı hikayeleri ; transfer sonrası neler yaptım?
Tüp bebek başarı hikayeleri ; Tüp bebek tedavisinde transfer sonrası neler yaptım? Tüp bebek Transfer sonrası doktorum “Yatmana gerek” yok dediği için asağıda yazdıklarımı yaptım, Lütfen doktor ne derse onu yapın belki aranızda transfer sonrası yatması gerekenler vardır. Ama doktorunuz gerek yok dediği halde yatıp kendinize eziyet etmeyin diye yazıyorum bunları.
Bugüne kadar bu sitede ve başka sitelerde gezerken hep aradığım şey transfer sonrası insanların neler yaptığı ve neler yapması gerektiğiydi. Fakat genelde okuduklarımın çoğu 12 gün boyunca kıpırdamadan yattıklarıydı. Bu beni tatmin etmiyordu çünkü 12 gün boyunca kıpırdamayarak yatıp çok kötü bir transfer sonrası dönemi geçirdim.12 gün boyunca yatmak, her kıpırdayışımda acaba bir şey oldu mu demek, her ayağa kalkışımda tedirgin olmak hatta her hareketimden bir şey .Bulmak, stresten başka bir şey vermedi bu 2 hafta yatma süreci ilk denememde bana. Dr. ilk 3 gün çok önemli yatacaksın ve yemek ayağına gelecek demişti.
Ben de doğal olarak Dr.ma güvendim ve yatarak kendime işkence ettim. 2. denemem dondurulmuş embriyo transferiydi.
Bu sefer Dr. ile stresimi paylaşınca “Aslında yatmana gerek yok dikkat etsen yeter, biz daha çok hasta kendini suçlamasın diye böyle bir öneride bulunuyoruz ” dedi.Ben bu sefer rahattım ama tabi o ilk psikolojiyi tamamen atamamıştım kafamdan ve hareketlerime yine dikkat edip kafamda bin bir senaryo kuruyordum.Pırıl pırıl embriyolar, yaşım genç, çok ileri derece olmayan polikistik over sendromum var ama 2. denemem de olmadı.Yani bu bana artık saçma gelmeye baslamıştı.Ne vakalar vardı da oluyordu benim çok az sorunum varken Dr. lar yüzde 70 sansı olan en iyi hastamızsın dedikleri halde başarısız sonuçlar beni çok germişti. Dr ve o kliniğe güvenim sarsılmıştı. Ben de internetteki araştırmalarıma dayanarak karar verdiğim Hastaneye gitmeye karar verdim.
Bu arada Tüp bebek Merkezine gidip konuştum gel biz size bebek yapalım dedi. Esimle ekibin kendine güvenine hayran kaldık tabi.
Öğretmen olduğum için Temmuz ayını bekliyordum tedavi için. Hazirandaydık daha ve hiç aklımda yoktu. Sene sonu gösterileri ve koşuşturmaca vardı okulda.Halbuki Temmuzda rahat olacaktım tatil olacaktım.Fakat bir gün en yakın arkadaşımdan mail geldi ve hamile olduğunu yazmıştı ve o an ben dedim ki bu bebek ugur getirecek bana zaten hep beraber hamile olmak istiyorduk yeter artık 1 ay bekleyecek sabrım kalmadı bir şeyler yapmadan beklemekten sıkıldım dedim ve o maili okuduktan sonra Alman Hastanesini aradım ve reglimin 1. Günü ne zaman geleyim dedim çok tatlı Dr.um Burçak Hanıma. Ertesi gün çağırdı. Eşim şaşırdı ne oldu birden bire hani Temmuz diyorduk dedi.
Benim kafamda ise şöyle bir düşünce vardı. Sene içi tatillerimin hepsini tüp bebeğe ayırmıştım ve hepsi yanmıştı. Temmuzu bu stresle geçirmek istemiyordum. Ve en önemlisi bir şey yapmadan olduğum yerde beklemekten cooook sıkılmıştım. Artık başlasın istiyordum iğneler ultrasonlar ve her şey. Her şeye çok hazırdım bu sefer daha bilinçli bir hastaydım.
Tüp bebek başarı hikayeleri ; Tüp bebek tedavisinde transfer sonrası neler yaptım?
Bu arada yazmayı unuttuğum çok önemli bir şey geldi aklıma. Nisan da ben kilo vermek için diyetisyene gittim ve Haziran ortasına kadar sağlıklı bir şekilde 7 kilo verdim ve acayip motivasyon oldu benim için.
Tedavi sürem hep pozitif duygularla ve daha rahat geçti.Yeni bir merkez, hatta en iyi merkezlerden biri,kilo verdim, rahim filmim çekildi,genetik testler yapıldı her şey iyi cıktı.(BU ARADA RAHIM FILMIMI YAPTIRDIM VE HIC CANIM ACIMADI!!! KORKARAK GITMISTIM AMA SAKIN KORKMAYIN BURDA HERSEY MUKEMMEL)bunlar hep kafamda daha olumlu olmamı sağlamıştı.
Yumurtlarım toplandı toplam 25 tane,18i döllendi,10 tanesi iyi durumdaydı.Bu sefer blastosist transferi yapılacaktı.Bu durum da bana daha olumlu olmamı sağladı.Çünkü 5 gün yaşayan embriyo içerde de yaşardı diyordum kendime hep.Ve transfer günü hastanede herkes aynı odada toplanıyor, oturuyor psikolog geliyor ve bizle güzelce konuşuyor. Toplam 7 kişiydik ve hepimiz transfere güle oynaya espri yaparak girdik. Bu çok önemliydi yalnız değildim eski hastanemdeki gibi! Rahattım!!!!
Ilk beni çağırdılar (şimdi bile gözlerim doluyor) artık gidiyordum, hiçbir şey diyemedim oradaki arkadaşlarıma onlar bana hadi hayırlı olsun dediler gülerek ben de teşekkürler size de görüşürüz dedim ve kurban gibi gittim. Hepimiz birer kurban gibiydik zaten, çok trajikomik bir olay aslında.Ve odaya girince beni biraz stress kapladı. Yanıma oradaki hemşirelerden biri gelip elimi tuttu, hep gülüyordu çok tatlıydı onun o sevimliliği ve elimi tutuşu beni ağlattı! O sırada doktorum geldi nasılsın ne oldu dedi ben iyiyim dedim sadece, hemşire de biraz duygulandı o kadar diye cevap verdi benim yerime.Yanımda durmuş bana destek oluyordu çok tatlıydı.gizli
Sonra 2 embriyo transfer edildi çok net görebiliyordum ekrandan.
Içeri alındım herkes başıma üşüştü hadi hayırlı olsun diye.Ve sırayla hepsi cağırıldı.Sadece yarım saat dinlendikten sonra eve yolladılar bizleri. Yanımda yatan arkadaş 2 hafta boyunca yatacağını söyledi ben yine tabi sinir oldum duymak istemiyordum bu yatma muabbetini.Dr.um ve hemşireler yatmanıza gerek yok ,yurtdışında transferden sonra bile yatırmıyorlar direkt kalkıp eve yolluyorlar demişlerdi 10 dakika önce ve yanımdaki bana gelmiş ben yatıcam diyordu! Duymak isteyeceğim son şeydi yani!
Ve iste simdi gelelim transfer sonrası neler yaptiğima!!!!!
1.Arabada o psikolojiyle tabi ki de hafif yatar pozisyonda gittim. Çok acıkmıştım ,eşim balık ve patates kızarttı ve yeni dekore ettiğimiz balkonumuzda oturarak çoban salatamla yemeğimi yedim büyük bir keyifle. Gecenin ilerleyen saatlerinde hep balkonda oturup sohbet ettik.
2.Annem geldi ilerleyen günlerde, yemek yapmakla uğraşmak istemiyordum yanımda biri olsun istiyordum eşim çalışıyordu çünkü.Annemin geldiğinin ertesi günü eşimle hemen bana puzzle almaya gittik. Hatta çok sıcaktı yoldan geri dönüp bir de eve klima aldık. Kısacası evde falan yatmıyordum!!!!!!!
3.PUZZLE beni çok oyaladı, puzzle yaparken puzzledan baska bir şey düşünmeniz imkansiz!!!vakit keyifli ve çabuk geçiyor puzzle ile.Kesinlikle tavsiye ediyorum!!!
4.Italyan filmi ‘Bir omuz yetmez’ film müziği cdsi!!! puzzle yaparken hep bunu dinledim. Bu cd beni hep mutlu etti, her sarkı içimi ısıttı, beni gülümsetti.
5.Arada yatıp dinlendim ama sadece evde olduğum icin mayışıklıktan yatma yatmasıydı benim icin bu.
6. Eşimin bana yılbasında hediye ettigi laptopum cok moral oldu bana bu dönemde.Balkonumda annemle oturuken laptopumla internette gezindim hep.
7.Bana zevk veren seyleri yaptim, komedi dizileri dvdleri izledim.
8.Kitap okumayı sevmeme rağmen bu dönemde kitap okuyamadım bana pek yardımcı olmadı.
9.Hafta sonu eşimle alış verişe gittik. Tedavi yüzünden kredi kartlarımız taşmış olmasına rağmen, nasıl ödeyeceğimizi düşünmemize rağmen, bana moral olsun diye bir çift çok güzel yazlık ayakkabı, koluma harika bir saat aldık. Bana alışveriş hep iyi gelmiştir bu hayatta 🙂
10.Bizim buranın en güzel merkezinde manikür pedikür yaptırıp tırnaklarımı süslettirdim.(nazar boncugu deseni,cicekler cok güzellerdi 🙂
11.Aksam boğazda gece 2’ ye kadar balık keyfi yaptık en sevdiğimiz balık restoranında.
12.Arkadaslarımız geldi balkonda makarna yapıp yedik.
13.Ise dönüş 1 haftalık iznim bitti istede günler çabuk geçti halbuki bana hic geçmiyecek gibi geliyordu o zamanlar.
14.Bu arada Ender Bey’e tüp bebek yaptıracağım bu ay dediğimde bu değerlerinle tutacak ama birde masaja gitmen gerek dedi.Ve beni cok guzel bir masöre yolladı birde bitkisel hap verdi vücudunu hazırlayacak rahme tutunmasını sağlayacak bak göreceksin dedi.
15.Transfer sonrası diyetime daha doğrusu saglıklı yemek yememe çok devam edemedim. Çok acıkıyordum ve tek zevkimdi yemek yemek .Birazcık diet dışına çıktım yani.
16.Aklımdan olumsuzluklar da geçiyordu tabi geçmez olur mu ama kendime sunu diyordum “olumsuz düşünmek su anda sana sadece zarar verecek ve elinde olmayan şeyleri düşünerek kafayı yeme, cevap bulamayacaksın bunları düşünerek en iyisi başka şeyle oyalan!
17. Hemen başka şeyle oyalıyordum kendimi aksi takdirde başka türlü gitmiyordu kafamdan düşünceler yerine birsey koymak gerekıyordu psikoloğumuz öyle demisti Merkezde.;eğer kafana olumsuz düşünce gelirse onu düşünmemeye çalışma başaramazsın ,onun yerine hemen bir iş bul kendine git onu yap demisti.Hakkaten oyle yaptım işe yaradı.
18.Bu arada 2 tane bebek tshirtu aldım bebeklerim için onlara sarılarak yatıyordum, Onları benimsemiştim iyi geliyordu daha yakın hissediyordum kendimi onlara.
19.Teste 3 gün kala pozitif halim yavas yavas çökmeye başlamıştı. Test günü yaklaşıyordu ve ağlamaya başlıyordum düşündükçe ya olmamışsa!!!???? Bu düşünce beni çıldırtıyordu. Testten coooooookkk korkuyordum ama bir yandan da yaptırayım ki hamile olduğumu kesin öğreneyim diyordum .Ama bir yandan da gerçekten cok korkuyordum tam bir kabustu. Zaten bence tüp bebek tedavisinin en zorrr kismi gebelik testi!O an ya dünya duracak hersey anlamsız gelecek, yine o sıkıntı içinize düşecek ve bebeğinizin ne zaman gelecegini bilmeden yasamaya devam edeceksiniz ya da o bebiş, o dünyanin en guzel şeyin icinizde oldugunu ögreneceksiniz ve dünyanın en mutlu çifti olacaksınız hayatiniz değişecek.
Iste en zor kısım gelmisti!!!!!!
20.Testim pazartesi günüydü pazar sabahı kalktım ve eşime dedim ki bugünü dolu dolu geçirelim ki testi düşünecek vaktim kalmasın. Kilyos Solar beachte müzik festivali vardı. Gece 1e kadar ordaydık hatta konseri en önde ayakta izledim!
21.TEST GÜNÜ: Bu sefer sabahın köründe kalkıp hadi test yaptıralım olmadım.Ağırdan alıyordum her şeyi.11.00 gibi hastanedeydik ve ben kan vermek için kolumu uzattığımda ağlama krizine girdim. Elimde değildi çok yaklaşmıştık sonuca ve çook korkuyordum.1 saat orda bekledik. Sonra hemşireler gülerek Doktorumun beni beklediğini söylediler ve ben onların gülüşünden sonucu anladım.
Doktorum tebrik ederim hamilesin deyince ona sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladım sonrada eşime.
Orda neler hissettiğimi yazabilecek kadar kalemim kuvvetli değil maalesef. …Çok farklı duygular, çok güzel ve çok şok edici. İdrak edemiyorsunuz uzun zaman.
Ve sonuç: Bu süreç bana çok şey öğretti, hepimize bir şeyler öğretiyor. En iyi öğrendiğim şey ne oldu biliyor musunuz? Sağlıklı beslenme, huzurlu ve pozitif bir beden ve iyi bir tüp bebek ekibi ve mutlu son. Aranızda karamsarlar, durumu daha karmaşık olanlarınız var biliyorum ama lütfen lütfen lütfen beslenmenize dikkat edin ve sizi mutlu eden huzur veren şeylerle şımartın kendinizi. Ve sakın ama sakın şükretmeyi unutmayın, Tedavi olabilmek bile Allah’ın bize verdiği bir lütuftur. Sizi tanımasa da uzaklarda sizin için dua eden insanlar olduğunu bilin. Hepinize hayırlı bebekler diliyorum ve dua ediyorum.
Sevgiler
..
Bizi takip edebileceğiniz sosyal medya sayfaları
Bu linkten Facebook Çocuk İstiyorum sayfamıza erişebilirsiniz.
Bizi instagramda @ciderdernek hesabından takip edebilirsiniz. Yoğun olarak orada paylaşım ve canlı yayınlar yapılmaktadır.
Youtube Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği sayfamızda 140 ın üstünde tüp bebek bilgilendirme videosu bulunmaktadır.
Twitterda @tupbebekdernegi sayfamızı da kullanabilirsiniz.
Tüp bebek başarı hikayeleri ; Tüp bebek tedavisinde transfer sonrası neler yaptım? konusunu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler;
Tüp bebek başarı hikayeleri; MS Hastasıyım.Bebek yaparsan 2 katı atak geçirebilirsin dediler.
Tüp bebek Başarı Hikayeleri; İstediğim an çocuğum olacağını düşünürken ne kadarda yanılmışım.
Tüp Bebek Başarı Hikayeleri ; Sonucum ilk defa Pozitifti.
Tüp bebek tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Formu ile bize ulaşabilir ve indirimli tedavi olabilirsiniz.
Ayyy çok güzel kaleme dokmussunuz keşke size ulasabilsem ve canlı canlı anlatsaniz bana
teşekkürler ilginize mehtap hanım dernek daşma hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.05414551606
Merhaba iyi günler çok geç olsada yeni okudum yazınızı zaten bu gün çok hassas bir günüm nedense ama ben hıçkıra hıçkıra ağladım yazınızı okurken benimse transferimin 4. Günü ve artık bu gün nedense çok karamsar ve mutsuzum yazınız için ellerinize sağlık evlatlarınız büyümüştür allah uzun sağlıklı Mutlu bir ömür versin inşallah
Selin hanım merhaba tabi duygusal olarak tedavi görenler çok daha hassas oluyor umarım tedavileriniz olumlu sonuçlanır.Dilekleriniz için çok teşekkür ederim.iyi günler .çider
Arkadaşlar bugün transferimin 5. Gunu ve ben bi kavga yasadim. Bu sureci olumsuz etkiler diye cok korkuyorum. Boyle bi deneyimi olan varmi acaba
Allah kimseyi evllat kokusundan mahrum.birakmasin çok zor bişi bunu yaşayan bilir kredi çekip tüp tüp bebek yaptık ve ilki başarısız oldu ve krediyi oduyemiyoruz kirada oturuyoruz şimdidondurulmuslarimiz var ikinciyi denemek istiyoruz ve ekonomi gücümüz yetmiyor Allah rızası için hayır sever insnalarimizdan yardım istiyoruz hayırlı bir şey için sadece evllat sahibi olmak istiyoruz belki bir müslüman sesimizi uzaktan da olsa duyar diye
Merhaba çok geçmiş olsun. Burada telefon yayınlayamıyoruz.İnşallah destek bulabilirsiniz. İsteyen olursa biz telefonunuzu verebiliriz.