Ona Hepimiz güç ve destek verelim
Paylaştıkça üzüntülerimin acılarımın hafifleyeceğinidüşünüyorum.
Tekrar Teşekkür ederim..
Umarım savaşa devam edenler bölümünde yayınlanır.(Rumuzum Hopeful)
Benim Hikayem ;
1976 Doğumluyum , 2003 yılında evlendim. 2005 yılında artık çocuk istediğimize karar verdik ve hiç zorlanmadan hamile kaldım. Doktorlar bile hamile kalmama şaşırmışlardı çünkü iki adetendometriyost kistim vardı. Hamileliğimin 11.haftasında kanamam başladı ve hastaneye kaldırıldım. Servikal yetmezlik olduğu tespit edildi ve 14. haftada bebeğin sıvısı bittiği için hamileliğim sonlandırıldı.
2006 senesinde tekrar hamile kaldım hamile kaldığımı öğrenmemle Baba’mın hastalanması aynı zamana geldi babamı mayıs sonunda kanserden kaybettim ve haziran başında da bebeğimi kaybettim bu sefer kanama olmadı gelişimi durdu. Yapılan genetik taramada turner sendromu olduğunu öğrenedik.
Tam tekrar hamilelik planları yapmaya başamıştım göğsümde bir kitle farkettim. Bir sürü test , mt ultrason ve ameliyattan sonra meme kanseri olduğumu öğrendim.Dünyam tam anlamı ile başıma yıkıldı. Doktorlarla görüşmelerimizde Kemoterapi , Radyoterapi ve uygulanacak uzun süreli hormon tedavisinin yumurtalıklara etkisinin olabileceğini ve bir daha çocuk sahibi olamayabileceğimi öğrendim.
Doktorlarımın önerisi ile embriyo ve yumrta donduruldu tedavim başarılı olursa tekrar çocuk sahibi olma ihtimalimi artırmak için. Şu anda kemoterapim devam ediyor ve bu nedenle çalışamıyorum.
Henüz 30 yaşındayımO kadar çok şey kaybettimki ayakta durmaya kemoterapinin zorluklarını atlatmaya ve bu kayıplarla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum.
Tek umudum meme kanserini yenmek ve tedavilerim sonrasında benimde bir çocuğumu olması çok ama çok uzak geliyor. Bu çok uzun soluklu bir tedavi.
Meme kanserini yenicem ve bir gün senelerde geçse bende savaşı kazananlar bölümünde yer alıcam.