lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Fertility Europe (FE ) Doğurganlık Avrupa nedir? Görevleri ve Çalışmaları

Fertility Europe (FE ) Doğurganlık Avrupa nedir? Görevleri ve Çalışmaları

Fertility Europe (FE ) Doğurganlık Avrupa nedir?

Doğurganlık Avrupa, kısırlığa adanmış, doğurganlık problemleri, hasta güçlendirme, diğer paydaşların ilgisini çeken ve medyayı ilgilendirenlere yönelik bir ağ sağlayan, hasta derneklerini temsil eden Avrupa kuruluşudur. 2009’da Merkez olarak Belçika, Brüksel de kurulmuştur .21 ülkeden 23 üye dernek, kar amacı gütmemekte ve gönüllü olarak çalışmaktadır. ESHRE hasta organizasyonu üyesidir.

Görevleri Amacı: Tüm Avrupa Ülkeleri için 

Kısırlık hastaları için eşit, kaliteli, bütünsel bakıma erişim hakkını garanti etmek.
Eğitim, savunma, iletişim ve ortaklıklar yoluyla kısırlık bilincini artırmaya çalışmak.
Sorunun paydaşlarını; doğurganlık  ve koruma faaliyetlerine ve eğitime dahil edilmesi.
Hasta derneklerini, ağ kurma ile ilgili en iyi uygulamaları paylaşanlarla bir araya getirmenin yanı sıra kısırlık ve doğurganlık hakkında bilgi edinme fırsatlarını yaratmak.

Derneğin kanunları
Fertility Europe nın Statüsü Belçika yasalarına göre ayarlanmıştır.
Bu tüzükler Mart 2017’de Konsey tarafından onaylandı ve resmi olarak doğrulanma süreci devam ediyor.

Doğurganlık Avrupa neden kuruldu? 

Doğurganlık Avrupa’nın üç ana hedefi vardır:

1.En iyi uygulamaların gelişim ve değişimini sağlamak için Avrupa hastaları ve profesyonelleri arasında güçlü bir Avrupa ağı oluşturmak,

2.Üreme sağlığının korunması alanında eğitim ve aile planlamasına proaktif bir yaklaşımı teşvik etmek,

3.Birçok alanda gebe kalmanın zorluklarından etkilenenlerin hakları ile ilgili durumu iyileştirmek.

Ek olarak, Ulusal hasta dernekleri arasında en iyi uygulamaların, bilgilerin, bağış toplama araçlarının, politikaların, savunuculuk stratejilerinin paylaşılması  son derece önemlidir. Dernekler birbirlerinden öğreniyorlar, birlikte çalışmaları şeffaflık ve demokratik ilkelere dayanıyor, daha sorumlu hale geliyorlar.Hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde daha önemli bir rol oynuyorlar.
Fertility Europe (Verimlilik Avrupa) net bir yapısıyla, çeşitli kaynaklardan, seçimlerden, demokrasiden ve her türlü doğurganlık / kısırlık sorununda işbirliği yapmaktadır ve Avrupa’daki insanlar arasındaki tüm görüş ve farklılıklara saygı duymaktadır.

Fertility Europe Avrupa Birliğine üye devletlerin kurduğu bir dernekler topluluğudur. Avrupa Parlamentosunun Korumasındadır.
Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) Fertility Europe nin Üyesi ve Türkiye temsilcisidir. .

Etik ve Politika Beyanları;


Avrupa Komisyonu, söz konusu çiftlerin refahı üzerinde ciddi olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir tıbbi durum olarak istemsiz kısırlığa ilişkin sorunların farkındadır. İn vitro fertilizasyon (IVF) gibi üreme teknikleri istemsiz kısırlığın giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

 


Avrupa Parlamentosu kısırlığın, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınan ve depresyon gibi ciddi etkileri olabilecek tıbbi bir durum olduğunu; kısırlığın artmakta olduğunu ve şimdi çiftlerin yaklaşık% 15’inde gerçekleştiğini; Bu nedenle, Üye Devletlere, çiftlerin kısırlık tedavisine evrensel erişim hakkını sağlama çağrısında bulundu.

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER)  hakkında daha iyi bir bilgi almak için bu linki tıklayınız

 

 

 

Tüp bebek tedavileriniz ile ilgili Çocuk İstiyorum Danışma Formu ile bize ulaşabilirsiniz.
 
 

 

Önemli endişe alanları:

  • Kısırlık ve doğurganlık sorunları ile soruşturması ve tedavisinin birçok Avrupa ülkesinde halk sağlığı aşamasında düşük bir öncelik olduğu düşünülmektedir.
  • Gebe kalmanın zorluklarından etkilenenlere yönelik psikolojik yükün uzadığı gösterilmiştir.
  • Kısırlık, gebe kalma zorluğu ve çocuksuzluk hâlâ yanlış anlaşılan ve sosyal bir tabu konusudur ve çoğu durumda tecrit durumlarıyla ilgilenenlerin etkilenmesine neden olmaktadır.
  • Dünya çapında altı kişiden biri hamileliği sağlamak için tıbbi yardım almaktadır.
  • MAR için geri ödeme düzeyleri, Avrupa’da çok büyük farklılıklar göstermektedir.
  • Geri ödemenin olduğu yerlerde, Avrupa’daki ülkelerde erişim kriterleri kontrolü veya önlenmesi değişir.
  • Avrupa ülkelerinde hangi doğurganlık tedavisine izin verildiğine ilişkin mevzuat değişmektedir.
  • Bu yasal kısıtlamalar ve diğer farklılıklar, hastaların / tedavileri için kendi ülkelerinin dışına çıkma zorluğundan etkilenenlerin, örneğin güvensiz ve / veya etkisiz tedavi gibi risk almaktan etkilenen sınır ötesi üreme bakımıyla sonuçlanan temel nedenleridir.
  • Doğurganlık hastalarının / çiftlerinin, belki de tam olarak gerekçelendirilemeyen sosyal değer yargılarından kaynaklanan daha geniş erişim kriterlerine tabi olmaları adaletsizdir.
  • Eğitim, önleme ve farkındalık, kısırlık, kısırlık veya gebe kalma zorluğundan etkilenenlerin sayısını azaltmada önemli bir rol oynamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
BİR YORUM YAZ