Tüp bebek tedavisi altıncı aşama : Embriyo Transferi .Hangi gün kaç hücre olması gerekir
Yumurta ve spermlerinizi verdikten ve onlar döllendikten yaklaşık üç veya beş gün, döllenmiş yumurtalarınız size transfer edilecektir. Artık onlara embriyo adı verilmektedir. Embriyo transferi için uygulana işlem aşılama tedavisinde olduğu gibidir. Sonderece kolay ve ağrısız bir işlemdir. Anestezi gerektirmemektedir. Tüp bebek transferi tüp bebek tedavisinin başladığından yaklaşık 16-17.günde yapılır.
Embriyo transferi sırasında ince bir kateter ile rahim ağzından geçirilerek rahime küçük bir sıvı ile birlikte embriyo hafifçe yerleştirilecektir. Bu dönem zarfında çok hafif kramplar oluşabilir ama daha fazla bir şeyle karşılaşmazsınız . Transfer edilen embiryo sayısı 35 yaşından küçük iseniz 1 tane 35 yaşından büyük iseniz 2 tane yerleştirilecektir. Eğer daha önce 2 defa tüp bebek denemesi yapmış ve size bir embiryo koyulmuş ise bu defa yaşınıza bakmaksızın iki embiryo koyulur. Transferden sonra yaklaşık 2 saat kadar tüp bebek merkezinde dinlendirilirsiniz. Daha sonra siz dinlenmenize devam etmek için eve göndereceklerdir. Eğer iki den fazla yüksek kaliteli embriyolarınız varsa,isteğinize bağlı olarak bunları dondurmak mümkün olabilir. Bu embriyo dondurma (embrio freezing) denir. Bu tedaviniz başarılı olmazsa daha sonra kullanma şansına sahip olabilirsiniz.
Embriyorunun gelişimi ile ilgili bu video sizi bu konuda daha çok aydınlatacaktır.
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi önemli bir iştir ve gerçekten tecrübeli birisi tarafından yapılmalıdır. Bu nedenle bu işi uzun süreden beri yaptığına inandığınız bir doktoru seçmelisiniz.
Tüp bebek tedavilerinde ilk aşama İlk gün
Tüp Bebek tedavilerinde ikinci aşama yumurtaların uyarılması ve geliştirilmesi
Tüp Bebek tedavilerinde üçüncü aşama Yumurta Çatlatma
Tüp Bebek tedavilerinde dördüncü aşama Yumurta toplama
Tüp bebek tedavisinde beşinci aşama Yumurta ve spermin işleme girmesi
Tüp bebek tedavileriniz için Yrd.Doç.Dr.Turgut Aydın Doktor Formu ile bize ulaşabilirsiniz.