Tüp bebek tedavisinde beşinci aşama : Yumurtaların işleme girmesi
Yumurta toplama işlemi yaklaşık 12 ila 14 gün de yapılır.Bir çok kadında sorunsuz ve ağrısız geçmektedir.
Yumurtaları toplama işleminden sonra bir müddet tüp bebek merkezinde dinlenecek daha sonra eve gönderileceksiniz. Bu arada siz dinlenirken yumurtalarınız ve eşinizin verdiği spermler işlem görmeye başlayacaktır. Toplanan folikullerin içinde yumurta aranacaktır.Her folikülün içinde bir yumurta olması gerekmektedir.
Eğer yumurta bulunursa bunlar embriyolog tarafından değerlendirilmeye alınacaktır. Yumurtalarınız eğer geç alındıysa ve bu nedenle aşırı derece de olgunlaşmış ise işleme alınmaz alınsa bile döllenme başarılı olmayabilir. Eger alınan yumurtalarınız yeterince olgun değilse, embriyoloji laboratuvarı laboratuvarda beli bir müddet onları olgunlaşmaları için bekletebilir.
Sizin yumurta toplama işleminiz gerçekleşirken eşiniz de aynı zamanda sperm örneği verecektir. Bu da erkekler için oldukça gerilim yaratan bir işlemdir. Günün stresi nedeniyle bazen sperm verememe durumu olabilir. Böyle bir durumu hissederseniz eşinize daha önceden gidip sperm vermesini önerebilirsiniz. Spermler dondurulabilir ve sizin yumurtanızın alındığı gün çözdürülüp işleme sokulabilir. Alınan meni örneği de spermleri ayıran özel bir yıkama işleminden geçirilir. hazırlandıktan sonra embriyolog en sağlıklı görünümlü spermi seçerek özel ince bir iğne kullanılarak sperm ile yumurtanın (ICSI yöntemi ) içine yerleştirecektir. İşlem yapılan yumurtaların döllenip döllenmediği 12 ila 24 saat içinde belli olmaktadır.
Tüp bebek tedavilerinde ilk aşama İlk gün
Tüp Bebek tedavilerinde ikinci aşama yumurtaların uyarılması ve geliştirilmesi
Tüp Bebek tedavilerinde üçüncü aşama Yumurta Çatlatma
Tüp Bebek tedavilerinde dördüncü aşama Yumurta toplama
Tüp bebek tedaviniz için Çocuk İstiyorum Formuyla bizimle iletişim kurun