Tüp bebek tedavilerinde yumurtayı geliştirmek için ne tür ilaçlar kullanılıyor?
Yumurta geliştirici hormon; yumurtayı sitümulize edici hormon insan vücudunda vardır.Bu ya indirek olarak bir takım ilaçlar kullanılarak yükseltilir ve yumurta gelişimi salınır bu da halk arasında bilinen clomifen sitrat yada meme kanserinde bilinen letrozol türü ilaçlardır.
Diğeri ise FSH ı direk vücut dışından verme yöntemi ile yada intramüsküler yada subkutan verme (deri altı yapılan enjeksiyon işlemi) yöntemi ile geliştirilen yöntemlerdir.Bunlarda iki gruba ayrılır ; bir tanesi insan menapozdaki kadınların idrarından elde edilen HMG grubu ilaçlar, bunlar piyasadaki ilaçların yarısını oluşturur ve bunlar yine vücutta var olan FSH ve LH hormonu ile birlikte vücuda verilmesiyle yumurta geliştirilir. İkincisi ise ; Recombinant olarak elde edilmiş FSH preparatlarıdır. Bunlarda yine cilt altına kullanılan yada intramüsküler kullanılan ilaç preparatları vardır .Bunları doz ayarlayarak ne kadar folikül geliştirmek istiyorsak üç aşağı beş yukarı bunu yakalamaya çalışırız.
Acıbadem Atakent Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Sn. Yrd.Doç.Dr .Turgut Aydın’a çok teşekkür ediyoruz.
Aliye Sibel Tuzcu
Bu konuyu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler. ;
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi hangi aşamalarda yapılıyor..
Tüp bebek tedavilerinde beşinci embriyosu her zaman hamilelik sağlar mı?
Tüp bebekte yumurtanın gelişmemesi neden olur?
Tüp bebek tedavilerinde neden sperm ilk önce aranmıyor kadın hazırlanıyor ?
Tüp bebek tedavileriniz için Yrd.Doç.Dr .Turgut Aydın ın Doktor formunu doldurarak kendisine ulaşabilir,ÇİDER Derneği anlaşması ile uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.