LH değerinin yükselmesi, Dış Gebelik, Aşılama şansı, Anembriyonik gebelik, Tüp Bebek Tedavilerinde Hasta Soru ve Doktor Cevapları -63-
LH değerinin yükselmesi ,Dış Gebelik , Aşılama şansı ,Anembriyonik gebelik, Tüp Bebek Tedavilerinde Hasta Soru ve Doktor Cevapları -63-
Soru: 40 yaşındayım 17 yaşında kızım var. İki sene önce kendim hamile kaldım ve bebek karnımda öldü. İki ay önce tüp bebek tedavisine başladım, sağ da 11 mm bir yumurta oluştu solda da 2 gün içinde 15 mm’lik bir yumurta oluştu L 2 277’ye çıktı fakat LH 25 olunca 2 gün üst üste aşılama yapıldı. Sonuç negatif. Sizce şansım nedir? Kısa protokol uygulandı. 3+1 menagon 375 puregon.
Cevap: LH yükselmesini engellemek için antagonist protokolünün uygulanması gerekiyor. Yaş faktörüne bağı şansınız ise %20 civarındadır.
Soru: Dış gebelik‘lerden dolayı sağ tüpüm alındı, eşimin sperm sayısı 30 milyon morfoloji %6 daha önce tüp bebek ile hamile kaldım ama 24. haftada bebeği kaybettik, yine tüp bebek mi önerir misiniz?
Cevap: Aşılama yöntemi ile de hamile kalma şansınız var. Ancak tüp bebek yöntemi ile bu olasılık daha yüksek oranda olacaktır. 24. haftada gebeliğin kaybına yol açan faktörleri araştırmak gereklidir.
Soru: Yaşım 21 4 yıllık evliyim ve bebek istiyoruz 5 ay önce anembriyonik gebelik geçirdim sizce bu şekilde de olsa hamile kalmam bir problem olmadığını mı gösterir yoksa bu şekilde hamile kalmam bir problem mi eşimin sperm sonuçları gayet güzel anembriyonik de olsa hamile kalmam bir avantaj mı ikinci gebelik de bu kadar geç mi oluşur.?Cevap: Anembriyonik gebelik geçirmeniz bundan sonraki gebeliğinizde de aynı şey olacak anlamına gelmiyor.
Soru: Ben tüp bebek yaptırdım olmadı embriyom 2 gün sonra gelişti nedeni ne olabilir 32 yaşındayım.
Cevap: Sizin yumurta kaliteniz ve eşinizin sperm kalitesi embriyo gelişimi açısından önemlidir. Laboratuvar şartlarını unutmamak gerekir.
Soru: Kadında yumurta kalitesi aydan aya değişen bir parametre midir? Yumurta kalitesini yükseltmek için ne yapılmasını tavsiye edersiniz. Ayrıca bebeğin tutunması hamile kalmak nelere bağlıdır?
Cevap: Kalite aydan aya değişmez. Kullanılan ilaçlara ve şemaya bağlıdır. Tutunmayı arttırmak için iyi embriyo elde etmek gereklidir
Soru: Ben Ankara’da yaşıyorum 32 yaşındayım bende bir sorun yok ama eşime yapılan test sonucu sperm sayısı 46 milyon hareketlilik %65 ama morfoloji 1 yaklaşık 9 aydır bebek için uğraşıyoruz bana ne önerirsiniz.?
Cevap: Morfoloji 1 olduğu için ileri teknikler (tüp bebek) ihtiyaç duyulmaktadır. Morfoloji 1 ile de aşılamada gebelik şansı düşüktür.
Soru: Ben ve eşim 3 yıl normal yolla gebelik bekledik olmadı doktora gittiğimizde testlerin sonucunda eşimde hiç sperm bulunmadı doktor on milyonda bir bulunan eksiklik söyledi yani açıkçası bende çok iyi anlamadım eksik döllenmiş gibi bir şey dedi doktor acaba böyle bir şey doğru mudur ve eşime ameliyat önerdi yalnızca yüzde 15 şans verdi bu yüzden % 15 şans az mıdır normal midir?
Cevap: Biopsi ile sperm bulma şansınız %70 lere yakındır. Sperm bulunduktan sonra tüp bebek tedavisi ile %50 lere yakın gebelik şansı verebiliriz.
Soru: L-arginen, evicap, çinko bunların hepsi aynı anda kullanılır mı aç tok fark eder mi birde sperm sayısı artması için az yemek yemek etkili olur mu?
Cevap: Evet kullanabiliriz. Az yemek yemenin sperm üretimi ile bir ilgisi yoktur.
Bizi takip edebileceğiniz sosyal medya sayfaları
Bu linkten Facebook Çocuk İstiyorum sayfamıza erişebilirsiniz.
Bizi instagramda @ciderdernek hesabından takip edebilirsiniz. Yoğun olarak orada paylaşım ve canlı yayınlar yapılmaktadır.
Youtube Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği sayfamızda 140 ın üstünde tüp bebek bilgilendirme videosu bulunmaktadır.
Twitterda @tupbebekdernegi sayfamızı da kullanabilirsiniz.
Tüp Bebek Tedavisinin Aşamaları konusunu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler
Tüp bebek tedavisinde Gonal F ne kadar süre kullanılır?
Tüplerde tıkanıklık belirtileri nelerdir?
FARLUTAL İlacı nedir ne zaman ve niçin kullanılır?
Tüp bebek tedavileri ile ilgili bu linkten bütün soru ve cevapları görebilirsiniz.
Tüp Bebek Tedavileri hasta soru ve doktor cevapları
…
Tüp Bebek Tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.