Tüp Bebek  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Erkek kısırlığı ,sperm sayısı , hareket yavaşlığı, azosperm , varikosel Tüp Bebek Tedavileri hasta Soru ve Doktor Cevapları – 45 –

Soru: Sperm sayısında ve hareketinde problem var. Doğal ilaçlar (arısütü Vb.) ve vitamin haplarının faydası var mı , birde aşılamayı yaptırmadan direk tüp bebek mi dersiniz. Morfoloji 0 eşimde sorun yok. Yaşım 28 eşim 22 ne yapmalıyız.
Cevap: Sayı, hareket ve morfoloji kötü olduğunda aşılamayı kesinlikle önermem. sperm üretiminin sağlıklı olabilmesi için e vitamini, c vitamini, çinko ve selenyum gibi maddelere ihtiyaç var; dolayısıyla multi vitaminler ve mineral içeren ilaçlar faydalı olabilir. Ancak kesinlikle bir muayene yapılması daha kesin söylemek için gereklidir.

Soru: Eşimde hareket yavaşlığı var %23-25 bu şekilde normal yoldan hamile kalmam mümkün mü? Benim de sağ yumurtalık 5.5 cm.
Cevap: Hareket yavaşlığı tek başına fikir vermez, sayı ve morfoloji ile birlikte değerlendirilmesi lazım.

Soru: Bende bir sorun yok eşimde ki sorunda su sayı 45 milyon hareketlilik %65 ve morfoloji 1 bu değerlere ne dersiniz? Normal gebelik için şans tanıyor musunuz ben 32 esim 40 yaşındadır.
Cevap: Morfoloji düşük olması sorun yaratıyor. iki semen analizi daha yaptırıp mukayese edilmeli. Morfoloji sürekli düşük çıkıyorsa testislerin durumunu görmek ve değerlendirmek gerekir. daha sonra bazı ilaçlı tedaviler planlanabilir.

Soru: Sperm normal fakat 6 saat yaşıyor. Mikro enjeksiyon ile tüp bebek arasında fark var mı sigar içenler için fark eder mi?
Cevap: Bu durumda tüp bebek yapılması gerekir. Sigara içimi sperm üretim kalitesini bozar.

Soru: Kanser ilaçları spermlerin yaşama şansını uzatıyormuş böyle bir şey var mı?
Cevap: Tam tersi, kanser ilaçları spermleri ve sperm üretecek kök hücreleri öldürür.

Soru: Eşim 1 sene önce varikosel oldu çift taraflı sayı 800 bindi şimdi 10200 hareket 50 (a+b+c) morfoloji %2 aşılama önerir’misiniz yada biraz daha sayı artışını bekleyelim’mi yada tüp bebek önerirmisiniz. Yaşım 28 eşim32 hareket 13 ten 50 çıktı bir ilerleme var ama beklemek uygunmudur  l-carnitine arlımıdır spermlere? Morfoloji içim önerir misiniz?
Cevap: Varikosel ameliyatından sonra 2 yıla kadar beklemek mümkün. e ve c vitaminleri alınabilir. Bir sonuç olmaz ise tüp bebek önerilir.

Soru: Eşimde muayene bulguları vermeyecek kadar küçük renkli dopler ile tanı konulmuş varikosel mevcut spermiogram sonuçlarında morfolojisi bozuk ileri hızlı %1 çıkıyor başka bir nedeni olabilir mi bende de endometriozis var ne önerirsiniz?
Cevap: Doppler ile konulan varikosel tanısının klinik bir önemi yoktur. müdahale gerektirmez, morfolojinin bozuk olmasının başka bir nedeni araştırılmalı. Endometriozis için bir kadın doğum uzmanına danışmak gerekir.

Soru: l-argınen, evicap, çinko bunların hepsi aynı anda kullanılır mı?Aç tok fark eder mi birde sperm sayısı artması için az yemek  etkili olur mu?
Cevap: Testler normal ise hormonal değerlere bakmak ve muayene etmek gerekir. Bilgiler yeterli değil.

Soru: 4 sene önce evlendim 4 ay önce anembriyonik gebelik geçirdim ve düşük yaptım sizce bu şekilde hamile kalmam bir sorun mu olduğunu gösterir ve bu hamilelik çok geç oluştu ikincisi de bu kadar zaman alır mı? Ben 21 eşim 27 yaşında normal olarak denemeye devam mı edeyim sizce ben hamile kalabildiğime göre bir sorun var mi?
Cevap: Spermiogram sonuçlarını bilemiyorum; eğer sonuçlar normalse normal yoldan bir kez daha deneyin olmazsa mutlaka bir tüp bebek merkezine başvurun.

Soru: Eşim azospermi geçen yıl eşim çok ağır enfeksiyon geçirdi , bu enfeksiyondan sonra gözle görülür derecede  değişiklik olduğunu söylüyor. Maalesef enfeksiyon öncesi tahlili yok, acaba enfeksiyon azospermi ye sebep olabilir mı? doktora ilk gittiğinde varikosel var dendi fakat ikinci gittiğinde varikosel yok dendi.
Cevap: Enfeksiyon eğer testislerde yada sperm taşıyan kanallarda olmuşsa azospermi oluşabilir. bunu bir doktor muayenesi ile anlamak mümkün, enfeksiyona bağlı tıkanmalar sonucu azospermi olanlarda testislerde sperm üretimi devam edeceğinden tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olabilir.

Soru: Eşimde morfoloji yıllar içinde değişen değerlerle % 2, 1 ve son olarak 0, sayı 4 milyon hareketlilik % 30, iki kez mikro denedik, sonuç başarısız. Normal yolla çocuk sahibi olma şansımız var mıdır acaba? varsa % kaç olabilir?
Cevap: Bu şartlarda normal yolla çocuk olma şansı pek görülmüyor. Tüp bebek denemek uygun olur.

Soru: İleri hareketlerde yavaşlık var ve morfoloji %1. varikosel minimum (dopler film). 5 aşı+2 mikro denedik. Aşılar ve 1 tüp bebek Antalya da. Diğer 1 tüp bebek alman hastanesi. Dondurulmuşlardan vardı birde onları denedik. Olmadı.1) morfolojiyi düzeltmek için ve spermleri hareketlendirmek için ne yapmalı . 2) 3 mikrodan sonra şimdi ne yapmalıyız.
Cevap: Tüp bebek tedavisine devam etmenizi öneririm. Tekrarlayan başarısızlıklarda co-culture yapabilen bir merkezde değerlendirilmeniz de yarar vardır.

..

Tüp bebek tedavileri ile ilgili bu linkten bütün soru ve cevapları görebilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavileri hasta soru ve doktor cevapları

 

 

Erkek Kısırlığı ile ilgili aşağıdaki linkten bütün konuları bulabilirsiniz

Erkek Kısırlığı ile ilgili Bilgiler

 

 

Tüp Bebek Tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.

 
  •   
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
BİR YORUM YAZ