lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Çocuk istemediğimizi söylüyordum ama içim yanıyordu.

Çocuk istemediğimizi söylüyordum ama içim yanıyordu.

Çocuk istemediğimizi söylüyordum ama içim yanıyordu.

Tüp Bebek hikayeleri :Aileme çocuk istemediğimizi söylüyordum ama içim alev alev yanıyordu.

Bende 2011 yılında evlendim çocuk acilde çalışıyordum. Çocukları hem çok seviyordum hem de anneliği hemen düşünmüyordum. Bir kaç kez ertesi gün hapı da kullandım. Sanki hamile hemen kalacakmisim gibi ? Ama hiç korunmadık desem doğru olur . 7 aydan sonra çocuk istedik baktık olmuyor . İlçedeki dr lari gezmeye başladık muayenede tetkiklerde her şey normal sadece eşimin sperm sayısında sıkıntı çıktı. Başka bir kadın doğumcu hiç unutmam sen bu spermler ile fili bile döllersin demişti ?2 yıl içerisinde rutin dr muayene klomen çatlama iğneleri vs ama hiç sonuç alamıyoruz.Ailem çok bebek konusunda ısrarcıydı .Annem bunaltıyordu onlara istemediğimi söylüyordum ama içim alev alev yanıyordu…2013 yaz tatilinde annemler de bir aile ile tanıştım tüp bebek ile bir oğlu hemen arkasından ikiz oğlanlar daha olmuş çok moral verdi apar topar biz İzmir’de özel merkezde tüp bebek merkezine gittik rahim filmi istendi tertemiz cıktı hemen tedavi başlandı .Heyecan dorukta 3 embriyo orta kalitede taze embriyo transferi yapıldı.Kendime hiç dikkat etmedim ve sonuç negatif.
Yıkıldım çünkü dr lar sen hep hamile kalırsın diyorlardı. Ara verdim ama bu bende takıntı olmaya başladı yastığı başıma koyduğumda ağlardım. 2014 şubat ayında annemin ısrarı ile çok istediği dr da aşılama yaptırdım tabi sonuç negatif ben yine gezdim tozdum mesleğim de yılda bir kere izin alma hakkım var dolu dolu yaşamak istiyorum çocukla istiyorum bocalıyordum. İnsanlar çevre artık beni çok bunaltmıştı bende duygularımı çabuk gösteren biriyim. Canımı çok yakan oldu sağ olsunlar.
2015 ocak ayında İstanbul’da ünlü bir merkezde tüp bebek tedavisi başlandı artık buradan sonrası yok dedim. Çok umutluydum dr ünlü ama tedavi şekli yaklaşımı beni hayal kırıklığına uğrattı hiç gecikmeyen adetim 1.5 ay gecikti Tarlusal veriyor yok adet olamıyorum dalga geçer gibi eşinle yattın hamile mi kaldın diye ? diye soruyorlar.Sinirden kendimi zor tuttum tabi ilçedeki kadın doğumcu dr a gittim kist var ondan olmuyorsun dedi, alınması lazım dedi beynimden vurulmuş döndüm. Oysa ben zik zak yapıyordum saatlerce yolu boş gönderiliyordum bir kisti görememiş . Tekrar İstanbul’a gittim kisti aldırdım anestezi den uyanırken ağlayarak uyanmışım 3 hemşire beni zor sakinleştirmiş demişim ki “beni yolda tutuyorlar ela bebek ne yapıyor kilo almışsın, diye aslında biliyorlar olmadığını bende bebeğim yok ki olmuyor ki “diye şuan bile yazarken ağlıyorum ?
Neyse ocak tedavimde 14 yumurta toplandı 11 döllendi 6 tanesi 5.güne geldiler orta ve düşük kaliteliler dönmüş embriyo transferi mart 3 de oldu İstanbul’dan ayrılmadım orduevinde kaldık bundan öncekilerde hareket ettiğim için bu sefer hep yatacağım dedim eşim yemeğimi yatağa getirdi kabızlık yaşadım kilo ile günde kayısı incir yedim yok fayda etmedi çok ama çok dikkat ettim hamile kalacağım ya dönüş bileti uçak almıştık 10.gün test günü içimde sıkıntı anladım olmayacağını ve olmadı da koca bir negatif…Dr a açtım ağzımı yumdum gözümü sen benim başarımı etkileyemezsin dedi zoruma gitti orda halkla ilişkilerde ki bir abla çok halime üzüldü baş hemşirede çok ağladım anne olamayacağım diye …Bana dediler “Biz seni buradan gebe olarak göndereceğiz ,sen kendini toparla” diye psikolojim çok bozuldu.
Hemen toparladığımda eşimin tayin sırası gelmişti. Tedaviden dolayı yılımız uzatılmıştı neyse 2015 eylül ayında tekrar tedavi için kolları sıvadık parasıyla değil mi dedim genetik testleri yaptırdım. Pıhtılaşma sorunu çıktı hadi histerokopi İzmir de özel merkezde çektirdim filmi çeken dr hiç bekleme hemen tüp bebek yaptır dedi. Ben aslında hazır hissetmiyordum sadece askeriye için tedavide olduğumuzu göstermek için bu işe girişmiştim. Dr bana İstanbul’da kalan 4 embriyomu değerlendirmemi istedi.”Seni transfere hazırlayım, sadece transferini ol gel” dedi. İst daki abla ile diyalog halindeyim eski dr mu istemiyordum transferi merkezin kurucusu Prof Dr u ayarladı vee transfer günü belirlendi 3 kasım transfer sonrası orduevine gittik asansör yok bize 4.kat verdiler hiç kalbimi kötü tutmadım, yemeğe restorana gittim. 4 kat indim çıktım ertesi günde uçak ile evime geldim ve evde hiç yatmadım desem doğru olur eşim ile bir gerginlik yaşadım transferin 5.günü başım döndü hastaneye gittik kan tahlili vermeye eşime kızgınım arabanın kapısını kilitlemiştim. Eşim geldi değer kaç diyorum bana uzaktan bir şeyler söylüyor kağıdı elime verdi 17.8 değer ben hamileyim dedim eşim inanamadı ağlıyorum o ağlıyor ben ağlıyorum eve geldik kendimize gelemiyoruz 8.gün değer 235 bu değerler mıh gibi aklımda artık hamileyim eşimin bu değeri alış şeklini hiç unutmam .Karnesi pekiyi olan çocuk gibi sallaya sallaya sevinçle geliyordu çok komikti ?şükürler olsun oğlumu 11.07.2016 da kucağıma aldım İzmir ‘deki dr muzun adını oğluma koydum..Canlarım hep dualarımdasınız çok uzun oldu anlatmam hiç bir zaman ümidinizi kaybetmeyin Rabbim yeter ki ol desin olacağına inanın…sevgiyle kalın ?

Ela Emir Kaan Şahin

Bizi facebooktanda takip edebilirsiniz.

Çocuk istemediğimizi söylüyordum ama içim yanıyordu. hikayesini okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler

 

Tüp bebek başarı hikayesi: Vazgeçmeyin.

Tüp bebek başarı hikayesi : Hamileyim

Tüp bebek başarı hikayeleri ; transfer sonrası neler yaptım?

Tüp bebek başarı hikayeleri : Ümitsizdim

 

 

 

Tüp bebek tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Formu ile bize ulaşın

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ