Tüp Bebek  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Tüp bebekten sonra adet düzensizlikleri ,kürtaj sonrası hamilelik, biyolojik gebelik ,clomid kullanma süresi ,Tüp Bebek Tedavilerinde Hasta Soru ve Doktor Cevapları -76-

Tüp bebekten sonra adet düzensizlikleri ,kürtaj sonrası hamilelik, biyolojik gebelik ,clomid kullanma süresi ,Tüp Bebek Tedavilerinde Hasta Soru ve Doktor Cevapları -76-

Tüp bebekten sonra adet düzensizlikleri ,kürtaj sonrası hamilelik, biyolojik gebelik ,clomid kullanma süresi , spermde yapısal sorunlar ,klomifen ne kadar süre kullanılmalı , 5 negatif tüp bebekten sonra ne denenmeli sorularına doktorlar cevap verdi..

 

Soru: Tüp bebek tedavisinden sonra adetim de düzensizlik oldu normalde 4 günken 1 güne düştü normal midir?

Cevap: Normal kabul edilebilir ancak doktorunuz bu açıdan bir kontrol yapmalı, büyük olasılıkla 4-6 ay arasında normale dönmesi beklenir.

 

Soru: Ben 2.5 yıllık evliyim 1.5 sene önce 5 haftalıkken düşük yaptım kürtaj olmadım şimdi 10 aydır istememize rağmen hamile kalamıyorum tahlillerimde prolaktin yüksek çıktı 43 ve 29 (enson)parlodel kullandım 10 gün kadar yan etkilerinden dolayı bıraktım 1 ay dostinex (4 tane) aldım.1 kez aşılama yapıldı tutmadı şimdi ne yapmalıyım aşılama tekrar denemelimiyim beklemeli miyim ?
Cevap: 10 ay çok uzun bir süre değil, yaşınız 33-34’ün altında ise bir süre beklemenizi öneririm, sonra aşılama ile tekrar deneyebilirsiniz.

 

Soru: İki düşüğüm oldu. Biri 8 haftalık diğeri 6 haftalık tüm tahlillerimi yaptırdım  her şey normal çıktı. En son HSG yi istediler bunu ağrılı olduğunu duydum yaptırmalı mıyım ? Niçin bu film isteniyor?Ben kromozom dahil tüm testleri yaptırdım. Artık bu tahlillerden sıkıldım tekrar hamile kalabilir miyim?
Cevap: Rahim içinde belirgin bir problem görülmediyse, rahim filmi çok şart değil. Ancak rahim filmi nazik bir şekilde çekilirse hiç de ağrılı olmaz, son derece rahat geçer.

 

Soru: Fsh ye adetin üçüncü günü bakılıyor adetten sonraki dönemlerde fsh de yükselme olur mu birde clomid kullandım üç ay önceki hormon testlerim normaldi ama clomidden sonra sağ yumurtalığı m 5.5 cm oldu ve adetim iki güne indi simdi fsh yüksek gözüküyor.Bütün bunlara göre bana ne önerirsiniz normalde bu kistle normal yoldan hamile kalma sansım var mı?
Cevap: Fsh ‘nın en düşük olduğu dönem o dönemdir, bu yüzden özellikle gün ayarlaması yaparak bakarız  klomen sonrası oluşan kist 2-3 ay içinde kendiliğinden geriler. fsh’nın yüksek olması sebep değil sonuçtur,yani yumurtalık rezervinin azaldığının sonucudur. O yüzden fsh yükseldi diye gebelik olmaz diye bir şey yok, tabii ki yüksek fsh2sı olan bir kişi de gebe kalabilir.

 

Soru: İlk tüp bebek denemem sonuç 34.78 di 2 gün sonra 22.58 oldu aynı günün akşamı ise 24.38e düştü gün içerisinde bu iniş çıkış normal midir?birde biyolojik gebelik olduğu ve tutunamayacağı söylendi kanama adet kanaması gibi mi olur?
Cevap: Bunu adına bio kimyasal gebelik diyoruz yani çok erken bir düşük gibi algılanabilir kanamanız adet kanaması gibi olacak, normalden biraz daha fazla ve ağrılı olabilir korkmayın, embriyo oluşmuş ancak büyümesine devam edememiş demektir. Siz uğraşmaya mutlaka devam etmelisiniz eninde sonunda sağlıklı bir gebeliği yakalayabilirsiniz demektir.

 

Soru: 1 senedir korunmuyor uz son 6 aydır klomifen kullanıyorum ama sonuç alamadım eşim spermiyogram yaptırıldı her şey iyi dedi doktoru eşimde problem yok. Bundan sonra ne yapabilirim? Daha başka bir tedavi ne olabilir? Daha etkili bir ilaç tedavisi olabilir mi ?
Cevap: 5 aydan fazla klomen kullanmamak gerekir artık lütfen kullanmayınız.

 

Soru: İki kez tüp bebek  denedim ikincisi dış gebelik oldu  lucrin ve pregon kullanmıştım  üçüncü denemede ilaç değiştirmem faydalı olur mu? ne önerirsiniz?
Cevap: Hayır, bu ilaçların hepsi benzer etkidedir. zaten gebelik olmuş, demek ki ilaçlar başarılı olmuş, ilaçların dış gebelikle ilgisi yok, ister aynılarını kullanın isterseniz dr’unuzun uygun gördüğü başka bir ilacı kullanın. önemli olan dr’unuzun sizin için hangisi uygun gördüğü.

 

Soru: 2. ci tüp bebek denemesi sonucunu aldım 12. gün değer 20 idi ve hafif kanama ve ağrı vardı evde bir hafta kesin yatak istirahati verdi doktorum ve 18.gün test sonucu 231 çıktı bu sonuca göre bebeğin tutunma şansında bir artış olmuş mu ve ikiz olma ihtimali olabilir mi?
Cevap: Artış göstermesi çok güzel ama lütfen dış gebelik yönünden dikkatli olun ikiz olma ihtimali olduğunu sanmıyorum ilk değerin 20 olması dış gebelik yönünden uyanık olmayı gerektirir.

 

Soru: Klomenle yapılan 4 başarısız aşılama denemesi oldu,spermlerde hızlı ileri hareket % 0 ,morfoloji 2, bizim için bundan sonraki aşama nedir ve bu değerlerin yükselmesi için ne yapabiliriz?
Cevap: 4 aşılama az değil, 5.’yi önermek zor geliyor, iki alternatifiniz var. İğne ile yumurta geliştirerek son bir aşılama daha veya tüp bebek, ancak hareketlilikte bu derecede bir sorun varken aşılama ile başarı şansınız çok yüksek değil, bu nedenle eğer sperm sayısı da sınırda ise tüp bebek daha akıllıca bir alternatif olabilir. Bu arada önemli olan yıkama işlemi sonrası elde kalan “ileri hızlı hareketli toplam sperm sayısı”

Soru: Sperm sayısı 96 mil. buluyor ama yapısal bozukluk olduğu için 30 lara düşüyor?
Cevap: Aşılama veya tüp bebek kararı vermelisiniz. Sayı iyi imiş,bu durumda son bir aşılama daha denenebilir. Bir de eşinizi varikosel açısından bir değerlendirilsin.

 

Soru: Yaşım 43, fsh 11.8, 5 tüp bebek denemem başarısız, natürel siklus mu yoksa antagonist protokol mü denemeliyim?
Cevap: Klasik protokollerin faydası olacağını sanmam, antagonist öyle çok parlak bir alternatif gibi düşünülmemeli, yumurtalıkları ilaçlara daha duyarlı kılan klomen veya letrozol gibi ilaçların eşliğinde yüksek doz gonadotropinler ve antagoınist desteği ile ilaç uyarısı denenebilir.

 

Soru: Yaşım 34 bütün hormonların normal olup da sadece fsh nin yüksek olması ne anlama geliyor birde adetten bir hafta sonra fsh nin 40.3 olması normal bir yükseklikmi?
Cevap: Fsh adetin 2. veya 3. günü bakılmalı, adetten bir hafta sonra 10 da olabilir 40 da olabilir, bir şey ifade etmez. fsh eğer adetin 2-3 gününde 15’in üzerinde ise bu yumurtalık rezervinin azaldığını gösterir.

 

Soru: 3 hafta önce 2.tüp bebek  oldu fakat sonuç negatif üçüncü tüp bebek için ara vermem gerekir mi? idrar yollarında iltihaplanma gebe kalamamak da sorun mudur?
Cevap: Ultrasonografi ile bir kişinin yumurtalık rezervi çok daha iyi bir şekilde anlaşılır

 

Soru: Tüm hamile olanları ilgilendiriyor.Bilgisayarın hamilelere zararı var mı? Radyasyon yaydığı için zararlı olduğunu söylüyorlar.
Cevap: Elimizde net hiçbir veri yok.

 

 

..

Tüp Bebek Tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir ve ÇİDER Dernegi ile  daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.

 
  •   
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ