Yüksek tansiyon ,kromozom bozuklukları ,rahimdeki yaralar ,yumurtlama sorunu , Tüp bebek Tedavileri Hasta Soru Ve Doktor Cevapları -57-
Soru: Eşimde varikosel var sperm sayısı 22 milyon morfoloji’sinden doktorumuz memnun değil hiç bir tedavi yöntemi uygulanmadan bize mikroenjeksiyon önerildi, nedeni ne olabilir?
Cevap: Bu varikosel sorunu için erkekte eğer yalnız sorun var kadın normal ise 3 kez aşımla denemek lazım.
Soru: Rahim‘deki yaralar hakkında bilgi almak istiyorum.
Cevap: Rahim ağzı yaralarında önce ilaç tedavisi veriyoruz smear yapıp kontrol ediyoruz, geçmemiş ise o dokuyu yakıyor veya donduruyor ve asitle eritiyoruz.
Soru: 67 milyon/ml sperm de %30 hızlı ileri hareket (yapı iyi) gebelik için yeterli mi?
Cevap: Anlatılana göre motilitenin %55 olması ideali ama total sperm adedi oldukça iyi eğer infertilite 1 yıldan uzun kadının tüm tetkikleri normal ise açıklanamayan infertilite olarak kabul edip aşılama öneriyoruz. 3 kez her kesin sunu öğrenmesi lazım eğer total motul sperm 10 milyon altı ise tüp bebek gerekebilir?
Soru: Şubat ayında tüp bebek denedik ama olmadı, daha sonra sağ tarafımdaki yumurta büyüdü ve sol kasık tarafım apse yapmış. Sol tüpün içinde iltihap dolmuş, doktor sol tüpünü alacağız dedi ama almadılar, içini temizlemişler tüp zarar görmemiş dediler apandisiti aldılar, ben tekrar tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum, sizce ne zaman başlamam uygun, ameliyat olalı 1 ay oldu?Cevap: Ameliyat overlerin cevap vermesini bozuyor 3. ayda yumurta toplanabilir. 2. ayin sonunda uzun protokole başlanabilir.
Soru: Ben İsviçre de yaşıyorum 3 negatif tüp bebek denemem var embriyonlar b kalitede ancak en fazla 2 tane oluşuyor ve durum bana artık deneme diyorlar donör öneriyor sizin fikrinizi alabilir miyim?
Cevap: Eğer yaşınız 40 civarları ise overler zor cevap veriyor protokolünüzün ne olduğu da önemli bizim yurt dışında donör denilip indüksiyon ilaçlarını değiştirerek daha çok yumurta ve gebelik elde ettiğimiz vakalar var.
Soru: Ben 27 yaşındayım sol yumurta kist var 2,5 cm azda olsa yapışıklık var bu tüp bebek tedavisini etkiler mi?
Cevap: 27 yaşında 2,5 cm kist için ameliyat gerek yok yapışıklık nasıl anlaşıldı anlayamadım önce ilaç vererek tedavi etmek gerekir.
Soru: Gebeliğin 8. ayından sonra buğday yulaf ve kuru meyve karışımlarını içeren müslüden yemek bebek için fayda sağlar mı kilo alımını artırmak için ne tarz besinler önerirsiniz?
Cevap: Müsli çocuk için zararlı değil fazla yenirse kilo yapar. Bebeğe ayrıca kilo aldırmaz.
Soru: Yüksek tansiyonum var özellikle âdetin 2. ve 3. günü atak yapıyor bunu yumurta oluşumuna olumsuz etkileri var mıdır?
Cevap: Tansiyon hapı olumsuz etkisi yoktur bilakis yüksek tansiyon sorun yalnız iki gün ayda yükseliyor diye tansiyon hapı başlanmaz.
Soru: 24 yaşındayım 6 kez tüp bebek denedik 2 kez döllenme olmadı bir kez hamilelik oldu. Kromozomlar yüzünden oldu. Devam etmeli miyim? Tedaviye yoksa bitireyim mi?
Cevap: 6 kes mikro enjeksiyon için devam etmek gerekir çünkü gebelik oluyor.
Soru: Ben 5 gün önce laparoskopi oldum bana yumurtalıklarda çok yapışıklık olduğunu ve onlara müdahale edildi ben 5 senelik evliyim bundan 3 sene önce hamile kaldım ama maalesef düşükle sonuçlandı. Doktorum çok şaşırdı nasıl hamile kaldığıma bu yapışıkla benim sorum ne zaman tedaviye başlaya bilirim ve ilişkiye ne zaman girebiliriz?
Cevap: Hemen denemeye 15 gün içinde başlayabilirsiniz.
Soru: Aşılama kadında yumurtlama sorunu olunca yapılır mı doktorum erkekte problemin olması durumunda yapıyoruz dedi benim tüpler imde problem yok açık ama yumurtlama problemim var kistlerim var pco aşılama yaptırmalı mıyım?
Cevap: Erkek sorunu olması şart değil eğer açıklanamayan infertilite de yapılabiliyor.
Soru: Bana pco olmadığımı söyledi ama pco kullanılan şeker ilaçlarından verdi şu anda glukofen kullanıyorum her şey normal dedi ama hala bebeğim olmuyor sıkıntı ve stresin bebek üzerinde olumsuz etkisi olabilir mi? Psikolojim bayağı bozuldu?
Cevap: PCO olmayan kişi için cevap çocuk olmuyor ise açıklanamayan inferitiltie 3 aşılama arkadan tüp bebek.
Tüp bebek tedavileri ile ilgili bu linkten bütün soru ve cevapları görebilirsiniz.
…
Tüp Bebek Tedavileri hasta soru ve doktor cevapları
Tüp Bebek Tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.