Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -4-
Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -4-
Meyveler
Muz ,elma,armut ,incir (kurusu olur, çok degerli) ,mandalina ,portakal,greyfurt ,avokado
Günde bir tane elma yendiğinde bol miktarda C vitamini ve potasyum yükleniyor. Besin değeri yüksek diğer vitaminler, organic asidler, eterik yağlar ve petkinler de elmanın içinde bulunuyor. Petkinler vücudu toksinlerden arındırıyor, kolestrolü düşürüyor ve şekeri dengede tutuyor.
Avokado vitamin ve mineral açısından çok değerli. Avokado B6 acısından cok zengin seratonun sağlıyor. E vitamini acısından çok zengin. Yumurta kalitesini iyileştiriyor ,spermlerin testesteron salınımını artırıyor.
Armut tüm salgı bezlerini çalıştıran çok özel bir meyvadır.
Greyfurt bu kıymetli meyvede tüm salgı bezlerini çalıştırır bol C vitamini içerir.
Hurma fosfor kalsiyum demir ve magnezyum ihtiva eder. Çok kıymetli bir meyvedir. Vücut direncini artırır.
Nar rahim kalınlığına ve rahmin yapısına iyi geliyor. Transfer öncesi ve transfer sırasında ananas yemek rahimdeki iltihaplanmayı önlüyor
Kuruyemişler
Ceviz ,fındık da yumurta ve sperm için çok gerekli çinko ve selenyum bulunuyor.
Hormon dengesi seviyelerini düzeltiyor, embriyonun rahime tutunmasını sağlıyor.
Çamfıstığı: Bol proteini ve E vitamini ile kadım ve erkekte cinsel isteği artırır. Cinsel tükenmeyi ve buna bağlı olarak ruhi çöküntü ve kalp rahatsızlıklarını geçirir.
Fıstık: Bol E vitamini ihtiva eder. Kadında ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Kadıda hamşle kalmayı sağlar. Fıstık tek başına yendiğinde peklik yapabilir. Bu nedenle tek başına yenmemelidir. Portakal,elma, armut ve sebzelerle veya tatlıların üstüne serpilerek yenmelidir.
Antep Fıstığı : Bol protein ve E vitamini ihtiva eder. Cinsel arzuyu artırır. Hormonları çalıştırır.
Fındık: Protein ve madensel maddeler fosfor ve demir fazladır .Cinsel bezleri çalıştırır. Vücudunda ahenkli çalışmasını sağlar.
Ceviz: Bol miktarda çinko, fosfor,kalsiyum,bakır ve protein vardır.Çok kıymetli bir kuruyemiştir.: Günde 25gr kadar (avuç içi kadar) yenmesi uygundur daha fazla yenmemelidir.
Gerekli Vitaminler ve mineraller
Çinko : Yumurta ve sperm yapımının doğal taşları .Çinko kaynagı besinler tedavi sürecinde yenmeli ; bol kepekli tahıllar, ay çekirdeği, yağsız et ve balık taze fasulye ,kuru fasülye, süt, badem ,cevizi, yumurta .Deniz ürünlerinde de demir ve çinko çok var .Karideste de çok çinko var. Proteinli besinlerle alınan çinko vücut tarafından daha iyi emilir.
Demir : hem erkek hem kadın için cok önemli,organların kan akısını düzenliyor doğurganlığı artırıyor.Yumurta rezervi düşük olan kadınlarda demir eksik çıkmış ,Koyu yapraklı sebzeler demir açısından çok değerli inciri ve üzümü eksik etmeyin.Stresi azaltıyor .
E vitamini tüm buğdaygiller, brokoli, baklagiller, şaşlık, buğday tohumu, soya, yeşil yapraklı sebzeler,zeytinyağı zeytin,kabak çekirdeği ay çekirdeği.
D vitamini çok önemli bütün yumurta çıkmayan ve düşük yapan kadınlarda d vitamini eksikliği bulunmuş. Yumurta sarısı,mantar, (reishi mantarı özellikle),portakal suyu,balıklar hamsi,sardalya ,karides, yağlı süt , yağlı yoğurt,havuç ,brokoli ,badem ,soya,karaciğer ,tereyag,maydanoz,kefir..
Kefiri bol bol içmenizi öneririm.
Magnezyum hamilelik minerali deniyor.. bitter çikolata,avokado,fındık ,bakliyat,keten tohumu , kabak,badem ve ciya tohumu,muz,yeşil yapraklı sebzeler,lahana ıspanak şalgam ,baklagiller,taze fasülye ,bezelye domates ( kurutulmuş)… magnezyumu vücut üretmez. Mutlaka dışarıdan alınması gerekiyor..
Selenyum . Araştırmalar, selenyumun yumurtalıklarda yumurtaları geliştirip salan sağlıklı folikülleri destekleyebileceğini gösteriyor . Bu antioksidan, DNA hasarının neden olduğu doğum kusurlarına ve düşüklere karşı da koruma sağlayabilir. Gebe kalmaya çalıştığınızda günlük 400 mg selenyumdan önerilir.
B12 vitamini yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. Bu vitamini eksikliği doğurganlığı da etkiliyebiliyor. B12 vitamini ve folik asit yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. B12 vitamini ve folik asit eksikliği ise doğurganlığı etkiliyebiliyor. A.E.C vitaminleri hücrelere zarar veren moleküllerin üretimini engelliyor.
B6 vitamini bu kıymetli vitamin hücre bölünmesini sağladığı için gebelikte vazgeçilmez bir vitamin. B6 vitamini folik asit, magnezyum ve çinko gibi minerallerle birleştiği zaman cinsellik hormonunun üretimini artırıyor.
İyot eksikliği de vücutta cinsel bezlerin çalışmasını engeller. İyota en fazla ihtiyaç troid bezesinde bulunmaktadır.Bu bezenin çalışması için gereklidir. Troid bezinin meydana getirdiği hormonla protein karbonhidrat yağ, su metabolizması ayarlanır.İyot şişmanlatır veya zayıflatır. Karaciğer kaslarımız ve cinsel bezlerimiz için gereklidir. İyot; soğanda, sarımsakta, karides ve sütte bulunur.
Fosfor eksikliği cinsel bezlerin çalışmamasına ve sinirleri deformasyonuna neden olur. Soya, buğday çimi, yumurta, badem, kuru fasulye de bulunur.
Bizi instagram ve facebooktan da takip edin
Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -4- konusunu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler
Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -1-
Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -2-
Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -3-
Tüp bebek tedavileri için Çocuk İstiyorum Formu ile bize ulaşabilirsiniz.