lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -2-

Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -2-

Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -2-

Beslenme

Yumurtanın gelişmesine destek verenler

 

Folik Asit ve B6 Doğum kusurlarının önlenmesi için hamileliğe karar verildiği andan itibaren alınması gerekiyor. Doğum kusurlarını önlüyor.

 

BESLENME

Proteinler

Yumurtanın ve spermin özü protein olduğundan çok önemliler.

Her gün bir ya da alerjik bir durum yoksa iki haşlanmış yumurta bu dönemde günlük öğüne koyulabilir.

Bitkisel proteinler :

Mercimek  özellikle yeşil mercimek ,her türlü baklagil ( fasülye ,nohut, barbunya, bakla), kinoa, karabuğday ,bezelye,ciya tohumu ,ıspanak,keten tohumu,yulaf ezmesi,keten tohumu,badem ,soya sütü,kabak çekirdeği ve ay çekirdeği

Omega 3

Yumurta kalitesi için Çok ama çok önemli. Omega 3 doğuranlığın temel taşı gibi bir sey, üreme organlarının kan akısını sağlıyor. Yumurtlamayı iyileştiriyor. Vücutta omega3 seviyesi yükseldikçe yumurtlama seviyesi de yükseliyor.***

Balık yenemediği günler mutlaka keten tohumu yenmesi iyi olur.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.Ruhsal dengeyi düzenler.Uyku kalitesini düzenleyen hormonları çalıştırıyor. Hamileliğe hazırlık döneminde yeterince mega-3 almak doğacak çocuğun zeka, iletişim ve sosyal beceri gelişimini olumlu yönde etkiler; davranışsal problemler, gelişimsel gecikme, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ve otizm riskini de azaltır.

Bu dönemde haftada en az 2-3 gün küçük balık sardalya,hamsi ve somon  veya karides yenilmesi gerekiyor. Aslında doktorlar tüp bebek döneminde günde 3 tane omega 3 veriyorlar. Keten tohumunda da kaliteli omega3 var. Her gün taze öğütüp salatalara ya da yoğurda koyulup yenebilir.

(Hap olarak almanızı tercih ederim.  Çünkü bu kadar omega 3 alabilmek için birkaç kilo balık yemek gerekebilir.  Günde bir tane 300 mg)

Başka nelerde  omega3 bulunuyor;  balıklar dışında lahana, ıspanak, semizotu, soya fasulyesi, ceviz, chia tohumu, keten tohumu tüketerek omega3 alınabilir.

 

 Q enzim 10

Hücre yaşlanmasını durduruyor, hücre içi enerjiyi mitokondriyi destekliyor. Yenilenmesini sağlıyor. Yeni bir yumurta hücresi için gerekli .Cinsel performansı  ve yumurta,sperm kalitesini artırıyor.
Yumurta kalitesi ve miktarındaki yaşa bağlı düşüşü yavaşlatabilir ve hatta tersine çevirebilir ,yumurta kalitesi konusunda iyileştirici özelliği biliniyor. Bu nedenle tüp bebek uygulamaları dahil olmak üzere kullanılıyor. İyileştirici özellikleriyle ovülasyon oluşumunda kullanılabiliyor. Sperm kalitesinde ve sayısında artış sağlıyor.

Nelerde bulunur :  Sakatat: Kalp, karaciğer ve böbrek , tavuk , uskumru ve sardalya, Ispanak, karnabahar ve brokoli , portakal ve çilek , Soya fasulyesi, mercimek , yer fıstığı,susam ve antep fıstığı,  Soya ve kanola yağında bulunuyor.

DHEA

Dhea gençlik hormonu olarak adlandırılıyor.Yumurta ve sperm oluşumunu sağlıyor . Besinler doğrudan hormon vermese de alt yapıyı oluşturuyor. Vücutta bu besinleri aldığında DHEA yı oluşturuyor. Bağışıklık sistemine de destek veriyor.

Bu alt yapıya Zeytinyağı ,Avokado,Peynir,Ton balığı,Patlıcan,Sarımsak,Zeytin,Soya, Tatlı patates  destek veriyor.

Piyasa da biestron adıyla ilacı var. Tüp bebek doktorları genelde bunu kullanıyorlar.

 

Karbonhidratlar

Vücudun enerji kaynakları :

Beyaz ekmek ,beyaz un kullanmayın. Yulaf ,arpa,tam buğday az miktarda  olabilir. Karbonhidrat yüksekliği yumurtlamayı engeller.

Karbonhidratı az miktarda meyvelerden, kayısı, hurma, yaban mersini, muz, incir, üzüm, elma, portakal, armut, ananas, çilek, ve kuru üzümden alabilirsiniz. Bunlar da bitkisel karbonhidrat içermektedir.

Kepek, yulaf, mısır, arpa, karabuğday, mısır unu, makarna, patates, kepekli pirinç, kıyılmış buğday, tam tahıllı gevrek, bezelye, müsli yüksek miktarda  karbonhidrat taşır.

 Et;

Sperm ve yumurta yapımı için gerekli  çinko ve selenyum, Q enzim 10 bulunur.

Karides, istiridye, balık, et, karaciğer de sperm için önemli çinko,selenyum bulunuyor.

 

 

..

Bizi instagram ve facebooktan da takip edin

 

 

Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -2-  konusunu okuyanlar aşağıdaki konuyu da incelediler

Yumurta ve Sperm Sağlığı için Öneriler -1-

 

 

 

 

Tüp bebek tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Form u ile bize ulaşabilirsiniz.

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
BİR YORUM YAZ