Tüp Bebek  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Sperm sayısında düşme , Morfoloji sıfır olunca ,varikosel ameliyatı , olgunlaşmamış spermler işe yarar mı ,Tüp Bebek TedavileriHasta Soru ve Doktor Cevapları -83-

Sperm sayısında düşme , Morfoloji sıfır olunca ,varikosel ameliyatı , olgunlaşmamış spermler işe yarar mı ,Tüp Bebek TedavileriHasta Soru ve Doktor Cevapları -83-

Soru: Morfoloji  0, son tüp bebek tedavisinde sperm sayı 700.000′ di embriyoların kalitesinde bu durum çok önemli bir rol oynar mı? normal yolla gebe kalma şansım % kaçtır.

Cevap: 0. Morfoloji %4 ün altında olduğu zaman, tüp bebek sonuçlarını bile olumsuz etkileyebiliyor.

 

Soru: Spermi 17-18 morfolojik anomali çıkıyor yalnız yıkamalı olarak çıkıyor normalinde çıkmıyor eşimi tese ameliyatına aldılar, ameliyattan sonra enfeksiyon kaptı bir şey olur mu 2. denememizi etkiler mi ayrıca doktorumuz bir daha denemeyin dedi bu sayfayı kapatın dedi ne yapacağımızı bilmiyoruz biz yine denemeyi düşünüyoruz mikroskop altında tese ve genetik tanı yaptırmak istiyoruz sizin öneriniz nasıl olur?
Cevap: Enfeksiyon tedavisi iyi ve yeterli olursa sorun olmaz, germ hücresi çıkıp çıkmadığını bilemiyorum ancak eğer var ise gelecekte germ hücrelerinin geliştirmesine yönelik çalışmalar var. Ayrıca micro-Tese yapılmadıysa bu da normale göre %50 daha fazla sperm bulma şansı tanıyor.. .Benim fikrimi sorarsanız tekrar denenebilir….

 

Soru: Eşimin sperm sayısı 2 yıl önce 15 milyonken varikosel ameliyatı olduktan sonra zaman zaman yapılan tahlillerde düştüğü görüldü ve 30 ağustosta yapılan son tahlilde sayı 1 milyondu ve bu sperm düşme olayı birçok kişide var bunun sebebi stres olabilir mi veya beslenme ile alakası var mı ve acaba 6 ay sonra sperm sayısı 0 mı olacak ? İşi dolayısı ile çok fazla ayakta kalıyor buda bir sebep olabilir mi?
Cevap: Bu soruya cevap verebilmek için eşinizin mutlaka fizik muayene ve hormon tahlillerinin yapılması lazım… Stres, sperm sayısını düşürebilir, ancak bu denli düşüremez. Varikosel ameliyatı bir sebep olabilir, ancak eskiden yapılmış bir ameliyat hakkında çok konuşmak istemiyorum.

 

Soru: Eşimin sperm testlerinde ki sonuç bir iki anlamsız spermogram olarak görülüyor ve 97 yılında çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ve 99 yılında mikro yaptırdık sonuç olumsuz ve tekrar geçen yıl ultrasonda varikosel gözüküyor sizce tekrar ameliyat olsun yada direk tüp bebek mi yapalım eşim mikro enjeksiyonda doğal yolla sperm verebilmişti?
Cevap: Ultrasonla yapılan varikosel testinin sonucuna itibar etmeyin… Kesinlikle muayene ile yapılan daha değerlidir. Bu nedenle eğer sadece varikosel ultrasonda görünüyorsa tekrar olmanıza gerek yok… Tekrar mikro enjeksiyon yaptırmayı düşünüyorsanız, doğal yolla sperm verebiliyorsanız en iyisi bu yolla vermeniz olacaktır…

 

Soru: Tüp bebek ile hamile kaldık ve 8.ci aydayız ama hala cinsellik yok bu bir sorun mu?
Cevap: Bu bir sorun olabilir. Cinsellik yok derken erkek, ya da kadın faktörü mü sorun onu bilemiyorum.Sonuçta erkek faktörü ise mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmesi gerekir, ancak psikolojik de olma ihtimali yüksek.

 

Soru: Lösemi nedeniyle Kemik iliği nakli oldum 5 yıllık evliyim yapılan tahlillerde sperme rastlanmadı testis biyopsisinde azospermi teşhisi kondu tese şansın hiç yok denecek kadar az dendi bana ne önerirsiniz benim gibi hastaların gelişen tıp karşısında hiç şansı yok mu?
Cevap: Sorun ciddi gibi görünüyor, eğer testis içinde germ hücresi dediğimiz kök hücreler bulunursa ilerde bunların sperme dönüşmesine yönelik çalışmalar var bunlardan yararlanma şansınız olabilir, yine de bir tüp bebek kliniğinde bir ürolog tarafından tekrar muayenenizin yapılmasını tavsiye ederim.

 

Soru: Prolaktin 27 çıktı ,eşiminde sperm sayısı 2 milyon çıktı tüp bebek – mikroenjeksiyon dediler mikro enjeksiyonda şansımız % kaçtır?
Cevap: Morfoloji ve motilite problemleri belirgin derecede kötü değilse %30-35 civarında şansınız olabilir…

 

Soru: Eşimde varikosel 2,8 , morfoloji 0 , hareket oranı 0 , ve ++ enfeksiyonu muz var sayımız 2 ay önceki tahlilde 84 milyondu bu değerlerle aşılama yaptırmamızı önerir misiniz birde varikoselle sperm morfolojisinin ve hareketliliğin bağlantısı var mı?
Cevap: Varikosel, sperm parametrelerinden sayı, hareketlilik ve morfolojiyi olumsuz etkiler. Morfoloji 0, hareket oranı 0 ise aşılama yaptırmanızı kesinlikle önermem; mikro enjeksiyon yaptırmalısınız.

 

Soru: 1 yıl önce biopsi yapıldı ve bir kaç tane evresini tamamlamamış sperm bulundu ve doktorum bunların dondurulabilecek kalitede olmadığını söyledi ve tedavimiz orada tıkandı bununla ilgili tıpta bir uygulama var mı ?
Cevap: Bu durumda genetik ve hormonal değerlendirmelerin yapılması gerekir onlarla ilgili sonuçlara göre hareket etmek gerekiyor. Germ hücreleri olduğuna göre şu anda mevcut çalışmaları bekleyip, bu olgunlaşmamış spermlerin olgunlaştırılmasına yönelik çalışmaların başarıya ulaşıp rutin uygulamaya girmesini beklemek gerekecek.

 

Soru: Yapılan yaklaşık 10 sperm testi sonucunda volum miktarı 1 ml geçmedi sperm sayısı 74 milyon morfoloji , hareketlilik ve lifaksiyon süresi sorunumuz var.
Cevap: Sperm sayısı 74 milyon olunca, 1 ml hacmin çok bir önemi yok… Likefaksiyon uzun olduğu için hareketlilikte problem yaşanıyor olabilir… Morfoloji sorunu varsa hareketlilikle birlikte doğal yolla bebek bekleme şansımız az olacak. Bir androloji kliniğine görünmekte yarar var.

 

Soru: Losit ne demek eşimde 3-4 losit görüldü diye yazıyorda tahlil sonuçlarında .
Cevap: Yaklaşık önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde germ hücreleri ile ilgili olarak bir sonuç bekliyoruz

 

Soru: 5 senelik evliyim hiç korunamadığım halde hamile kalamıyorum ne yapmam lazım bir doktora göründüm her şey normal sende de eşinde de ama rahim filmi çektir dedi ama ben korkuyorum ne yapmalıyım bana ne önerirsiniz?
Cevap: Bu işlerin daha yoğun ve titiz olarak incelendiği bir tüp bebek merkezine eşinizle birlikte görünmenizde yarar var..

 

Soru: 4 yıldır mikro denedim en sonunda ocak ayında spermler yumurtaları hiç döllememiş nedenini öğrenebilir miyim Almanyandan yazıyorum burada çok detaylara girilmiyor?
Cevap: Başarısız denemelerde genetik tanımlama yapmak gerekir. Kromozom yapılarına bakılması iyi olur.

 

 

Tüp Bebek Tedavileriniz için Doktor  Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir ve ÇİDER  Dernegi ile daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
BİR YORUM YAZ