lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Embriyo ve fetüs ilk andan itibaren iletişim mi istiyor? Düşüklere karşı yapılan çalışmalar.

Embriyo ve fetüs ilk andan itibaren iletişim mi istiyor? Düşüklere karşı yapılan çalışmalar.

Oldukça ilginç bir konu olduğundan sizinde okumanızda yarar gördüm . Hücreler zaten canlı ve en küçük hücrenin bile kendisine ait bit hafızası olduğu bilimsel olarak zaten kanıtlanmış. Bu çalışmaya bakılırsa çocuk sahibi olmaya hazırlanırken ilk andan itibaren size bebek verecek hücreleriniz ile bile irtibata geçmeniz gerek . Tüp bebek te ilk transfer yapıldığı andan itibaren rahim dışardan gelen embriyo ile irtibat kurmaya çalışıyor onun vücut için zararlı bir madde olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Eğer rahim içi zarı ,rahim içindeki sıvı ile embriyo iletişimi birbiri ile uyuşursa embriyo rahime yerleşebiliyor ve hamilelik başlıyor.

Tekrarlayan düşük yapan kadınlara sonraki gebeliklerinde verilen psikolojik desteğin, gebelik kayıplarını azalttığı görülmüş.

Gebelik döneminde anne adaylarının kabusu olan düşüğe karşı psikolojik destek son derece önemlidir. Tekrarlayan gebelik kaybı olan hamilelerde fetüs ile iletişim kurma ,sevgi gösterimi (Tender loveringcare) ismi verilen çalışma ile , haftada bir ultrason ile bebekleri gösterildiğinde anne – bebek arasındaki sevgi bağınının güçlendiği ve bu şekilde tekrarlayan düşüklerin azaldığı görülmüş.

Düşük sebepleri

Genetik sebepler, bebekte yapısal bozukluklar, endokrinolojik (hormonal) sebepler, bağışıklık sistemiyle alakalı problemler, pıhtılaşma sistemi bozuklukları, rahimle alakalı anormallikler, enfeksiyonlar ve bebeğe zarar veren maddelerin hata sonucu alınması düşük sebepleri arasındadır.

Genel olarak bakıldığında tüm gebeliklerin takriben % 15’i düşükle sonlanır. Birkaç gün geçmesi ile ortaya çıkan, farkına varılmayan erken düşükler de hesaba katılırsa; düşük oranı tüm gebeliklerde yüzde 20-25’lere kadar çıkmaktadır. Ardı ardına iki veya üç sefer düşük yapan kadınlarda ise; tekrarlayan gebelik kayıplarından söz edilir ve bu olayın görülme ihtimali tüm toplumda % 1-2 civarındadır.

Düşükte psikolojik destek

Tekrarlayan düşük yapan kadınlara sonraki gebeliklerinde verilen psikolojik desteğin, gebelik kayıplarını azalttığı görülmüş. Mesela; tekrarlayan gebelik kaybı olan gebelere, adı geçen çalışma pozitif etkiler göstermiş. Bu çalışmada haftada bir ultrasonografi ile anne karnında bebeklerinin gösterilerek, anne- bebek arası sevgi bağının kuvvetlendirilmesi metodunun, düşükleri bariz şekilde azalttığı bilimsel çalışmalarla gösterilmiş.

Daha önce düşük yaşadınız mı ? Bu dönemde  neler yaptınız ,bizimle paylaşır mısınız?  bize yazarsanız seviniriz.

 

Bu yazıyı okuyanlar bunları da okudular

Tüp bebek Tedavisinde stres çok önemli bir faktör
Tüp bebek tedavisi öncesi düşük ve erken doğum riskini engelleyebilmek için neler yapılabilir?
Korkuyorum
Stres kısırlığa neden olur mu?
Çocuksuzluk evlilik bağlarını güçlendirebilir
Tüp bebek tedavileri sürecinin seksüel etkileri
Psikolog ve Profesyonel Koç Meltem Büyükerdoğmuş
Tüp bebek Koçu Psikolog Meltem Büyükerdoğmuş tüp bebek hikayesini anlattı
12 gün beklemek ya da beklememek İşte bütün mesele bu
Tüp bebek tedavisinde yedinci aşama Transfer sonrası iki haftalık bekleyiş

www.cocukistiyorum.com
‪#‎tüpbebek‬ ‪#‎tüpbebektedavileri‬  ‪#‎çocukistiyorum‬ ‪#‎çiderindirimleri‬‪   #‎tüpbebekmerkezleri‬‪   #‎bebek‬  ‪#‎çocuk‬   ‪#‎cocukistiyorum‬ ‪#‎hamilelik‬ ‪#‎doğum‬ ‪#‎çider‬ ‪#‎gebelik‬

Tüp bebek tedavileriniz ile ilgili Çocuk İstiyorum Formu ile bize ulaşabilirsiniz.
 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
BİR YORUM YAZ