lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Tüp bebek tedavisinde yumurta kalitesi

Tüp bebek tedavisinde yumurta kalitesi

Tüp bebek tedavisinde yumurta kalitesinin artırılması

Tüp Bebek tedavisinde yumurta kalitesinin artırılması .Tüp Bebek tedavilerinde toplanan yumurtaların kaliteli çıkmaması her zaman ileri yaşa (39 yaş ve üzeri) bağlı değildir.Yapısal bozukluklar olabilir ve ya daha önce başka sorunlardan dolayı geçirilmiş ameliyatlar olabilir.Yumurtalıklardan toplanan yumurtalar çok sayıda olabilir ama iyi bir embriyo geliştirecek kalitede değildirler.

Bu durumlarda hastalara farklı uygulamalarla tüp bebek tedavileri önerilir .Bunlardan bir kaçını sizinle paylaşacağız.

Tüp bebek tedavilerinde yumurta kalitesinin artırılması için;

1 ..Tüp bebek tedavisi uygulama öncesi üç ay süreyle DHEA  verilmesi .Bu böbrek üstü bezinden salgılanan bir hormondur. Günümüzde 45 -50 yaş üzeri Anti-Aging amaçlı da kullanılmakta olan , yurt dışında Vitamin dükkanlarında bulunabilen , ülkemize de son zamanlarda ithal edilmekte olan bir ilaçtır. Genellikle 25 mg lık tablet formunda olup ,akşamları üç tablet birden içilmesi önerilmektedir.

2 .. Çatlatma iğnesi sonrası yumurta toplama süresinin uzatılması , 35,5/36 saat olan genel uygulama yerine sürenin 37 saate çekilmesi.Genel olarak çatlama ile yumurtaların karın içine döküleceğinden korkulur ve mümkünse çatlatma iğnesi sonrası 36 saati geçmeden yumurtaların toplanmasına gayret edilir. Ancak yapılan çalışmalar 38-39 saate kadar bu sürenin uzayabildiğini göstermektedir.Bir saat daha geç yumurta toplanması halinde , çatlama henüz olmadan ancak daha iyi bir olgunlaşma ile yumurtaların toplanabildiği gözlemlenmiştir.

3… Tüp bebek tedavisine yumurtalık uyarılmasında protokole  Büyüme Hormonu ( GH )  ilave edilmesi. Bu hormon ilacı esas olarak büyüme hormonu eksikliğine bağlı gelişme sorunun yaşayanlarda ergenlik çağında   Pediatrik Endokrinologlar tarafından kullanılmaktadır. Ancak son yıllarda bazı kadınlarda bu hormonun eksikliğinin yumurta gelişimini olumsuz etkileyebildiği gözlenmiştir. İlave edilmesi halinde olgun ve kaliteli yumurta toparlanabilmektedir. Yumurtalıkların uyarılması protokolu izleyen hekimin uygun göreceği dozlarda ilave edilmektedir.Cilt altına yapılabilen , kolay uygulanır bir ilaçtır.

Genel olarak önceki uygulamalarında kaliteli yumurta toplanamadığı gerekçesi ile başarısız olunduğu düşünülen durumlarda bu uygulamaların ayrı ayrı veya birlikte yapılması halinde bazı vakalarda sonucun yüz güldürücü olabildiği görülmüştür.

 

 

 

 Aliye Sibel Tuzcu

 

 

 

Tüp bebek tedavisinde yumurta kalitesinin artırılması için konusunu okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler

Yumurta rezervinin azalması kalitesinin de mi düştü anlamına geliyor? Op.Dr. Çağlar Yazıcıoğlu
Tüp bebek tedavisi yumurtalık rezervini azaltır mı?
Tüp bebek tedavisinde her yumurta döllenebilecek kapasitede mi?
Embriyo kalitesi nasıl anlaşılıyor ?

 

 

 

Tüp bebek tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma Formu ile bize ulaşabilirsiniz.

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 14 YORUM
BİR YORUM YAZ