lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Yumurta donasyonu ve Tüp Bebek

Yumurta donasyonu  ve Tüp Bebek

Yumurta donasyonu tedavisinde donorler işleme alınmadan önce  anne adyında enfeksiyon hastalıklar ve ( HIV, hepatit B ve C, sitomegalovirus, sifiliz, klamidya ) genetik hastalıklar ( karyotip analizi ve kistik fibrosis taraması ) açısından araştırmalar yapılır. Kan grupları ve Rh durumları anne adayı ile uyum sağlanması için çalışılır. Belli etik kökeni olanlarda talasemi ve orak hücreli anemi açısından çeşitli tarama ve araştırmalar yapılır. Yumurta donasyonu işlemi, anne adayı ile donorün fiziksel bir benzerlik göstermesi açısından ve  eşleşmesi sağlandıktan sonra tedavi şekline ve dönemine göre, donör anne adayının adet döngüsü üzerinde senkronizasyonu doğum kontrol haplarıyla sağlanır.

Yumurta bağışı için donor olacak hasta tedavi süresi içerisinde düzenli şekilde bir doktor kontrolü altında yumurta çoğaltma iğneleri kullanarak gözetim altında tutulur. Yumurta hücreleri yeterince büyüklüğe ulaşınca yumurta bağış gününe ( yumurta toplama gününe ) karar verilerek hasta için tedavi başlamış olunur.

Yumurta bağışı işleminin donor olan kişiye herhangi bir zararı veya sıkıntısı yoktur. Sadece tek bir adet döngüsünde olgunlaşacak yumurta hücreleri gerekli olan ilaç yardımıyla geliştirilir ve anestezi altında toplanarak işlem gerçekleştirilir.

Yumurta bağışı ile elde edilen bütün yumurtalar hücreleri için bağış yapılan aileye kullanılır. Ortalama her tedavi için kaliteli 10-15 yumurta hücresi elde edilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
BİR YORUM YAZ