Tüp Bebek  

Tüp Bebek Hasta Soruları ve Doktor Cevapları -22-

  • 28 Mart 2016
  • 1.325 kez görüntülendi.
Tüp Bebek Hasta Soruları ve Doktor Cevapları -22-

Tüp bebek Tedavileri ile ilgili Sorular

Soru: Tüp Bebek Tedavisine Başlayacağım.Mikro‘da şansın daha yüksek olduğu söyleniyor.Siz Hangisini tavsiye edersiniz? Peki kendim önceden nasıl bir hazırlık yapabilirim?Olumlu sonuç alabilmek için yani beslenme ,spor vs.

Cevap: Tüp Bebekte En iyi başarı Mikroenjeksiyonda Tüp Bebek Merkezine başvurunca size hazırlık İçin gerekli öneri ve işlemleri başlatacaklar. Size ilk önerim Folik Asit Tedavisi Başlanıyor. Eğer sigara içiyorsanız hemen bırakınız, zayıflamak başarıyı arttırabilir

Soru: Ben Micro Yaptırdım. Çarşamba Günü Pozitif Sonuç Alım. 368 İlk İkinci Cuma Yaptırdım. Soru Bir ikizmi beli olurmu ikinci cumartesi yaptırdım 945 Beta HCG

Cevap: İkiz olabilir.Tahlilleriniz yüksek gidiyor. 1500 Üzerine çıkınca USG De Görülür. Yarın sanırım USG’de görülürler.

Soru: Eşime  Dr diyor hiç sorun yok ama Tüp’de olmadı bende hiç sorun yok eşimde Kist vardı Onu da aldırdık gene olmadı.

Cevap: Tüp Bebekte başarı yaş ile Yakından ilgili olmakla birlikte ilk seferde başarı %35-45 arsında değişmektedir. Zirve noktaya ulaşmak için en az 4 uygulama öneriyoruz. Tekrar denemenizi öneririm. Başarı Umut ve ısrarın içinde gizlidir, tekrarda olmayacağını söyleyemeyiz. Yinelemekte yarar var. 8. uygulamada başaran hastalar var.

Soru: Gonol-F Ve Lukrin kullanırken Folıc Plus+Balık Yağı Tableti kullanmakta bir sakınca var mı? Embriyo Transferinden sonra önerileriniz neler esim bir de Varikosel Ameliyatı oldu bunun zararı olur mu Mikro enjeksiyona.

Cevap: Sakıncası yok, devam ediniz. Ek sonra bazı ilaçlar var, Onları kullanmaya devam etmelisiniz. BHCG eğer olumlu ise aynı ilaçlar 8 haftaya dek biz devam ettiriyoruz. bazı Klinikler farklı tedavi uygulayabilirler. Folik Asit En Az 12-16 Hafta Alınmalıdır. Varikoselin Mikroenjeksiyona zararı yoktur.

Soru: Prolaktin  Hormonu için Parloder kullanıyorum şu anda düşük ama ilacı bıraktığım  an yükseliyor acaba Parloder yerine  Doksineks kullanabilirmiyim.

Cevap: Dostineks kullanabilirsiniz. Daha kolay ve haftada iki kez bir tablet olarak kullanılıyor. Prolaktin miktarını’da 5 Ng/Ml altına düşürmeyiz.

Soru: Morfolojinin Düşük Olması Tüp Bebeği etkilermi?Düzeltmek için bir tedavi varmı? Düşük ihtimali kaçtır.? Durup dururken düşük olurmu belirtisiz.

Cevap: Morfoloji önemli ancak, Tüp Bebekte çok önemli değil. Onların içinden Morfolojisi iyi olanlar seçilir. Morfoljide E Vitamini, Folik Asit ve Çocuk Aspirini gibi destekleyici ilaçlar veriyoruz. En Önemlisi Sigara içiliyorsa Sigara bırakılmalıdır. Adet Kanamaları ayda bir yada 28 günde bir olmalıdır. 15 gün ara ile oluyorsa bir sorun vardır. Muayene ve tedavi şarttır. Düşük olasılığı tüm Gebelikler için %2-4 arasında değişir. durup dururken düşük çok nadir  olaydır. Daha Çok kasık ağrısı yada Vajinal kanama şeklinde belirti verir.

Soru: Rahmimde  Miyom ve Yumurtalığımın birinde Kist Var (3 Cm) yaklaşık 2 aydır korunmuyoruz hamile kalamıyorum 1,5 yıldır evliyim tedavi görmem gerekir mi  Dr Miyom ve Kist için bir tedavi vermedi.Yani ilaç bile önermedi hemen kalamayacağımı tahmin ediyordum zaten ama en azından ilaç  vermesi gerekmiyormuydu Miyom ve Kist için.

Cevap: Gebe Kalmak için 2 ay kısa bir süreç en az 6 ila bir yıl beklenmelidir. Yaş durumuna göre değişebilir. 1.5 yıldır korunmuyorsanız ve gebelikte olmuyorsa  tedavi gerekir. Miyom ve kist konusunda ,Miyom Rahimdeki yerine göre tedavi gerekir yada tedavisiz izlenir. Kist tedavi edilmeli. 3 Cm Lik Kistler % 80 oranında Doğum Kontrol Hapları ile düzelir.

Soru: Aşılama(UİU), Morfoloji % 14’ün Altındaysa Yapılabilir Mi?

Cevap: Sayı ve hareket normal ise IUI 3 kez denenebilir

Soru: Benimde kan değerlerim normal en son 2 hafta önce doktorum beklememi söyledi rahim filmine gerek görmediğini söyledi su an içim rahat değil çektirmeli miydim 14 aydır Olmam?S 6 ayda olurmu Reglim Düzenli 28 veya 30 günde bir

Cevap: Ben olsam HSG yani film çekerdim

Soru: Bana Kist içinde bir tedavi vermedi.Başka bir Doktora gitmemi önerirmisiniz

Cevap: Eğer Kist devam ediyorsa 3 aylık doğum kontrol hapı tedavisi iyi olur. O nedenle başka bir doktora başvurabilirsiniz.

Soru: Bazı Dr.Lar Morfoloji değişmez diyor. Benim eşimin %0 iken şimdi %14 bir sene ilaç Ve bitki kullandı dondurulmuş Embriyo 3 seneden daha fazla bekletilebilirmi?

Cevap: Genelde değişmezse de, bizde zaman zaman ilginç sonuçlar alabiliyoruz. önemli olan iyi sonuçlara ulaşmak. Soğuk Vb Nedenlerden. %14 ve üstü normal Morfoloji olarak kabul ediliyor. Sigara içiyor ise bıraksın. Gebelik için bu fırsatı iyi kullanın. Değişebilir de değişmeyebilir de.Bunu söyleyebilmek çok zor.

 

Tüp Bebek Tedavileriniz için Çocuk İstiyorum Danışma formu ile bizimle iletişim kurabilir daha uygun koşullarda tedavi olabilirsiniz.

 
  •   
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZ