lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Sibel’in Köşesi – Sayı 20 – 03.04.2002

Merhaba Sevgili Dostlarım;

Yoğun çalışmalar ve koşuşturmalarla dolu bir hafta daha bitti. Hep cok işimiz var Neredeydi bu işler? Daha önce kimler yapıyordu? Hiç bilmiyorum. Hastanelerle görüşüyoruz. Hastanelerin yeni programları çıkıyor. Her ay kiminle toplantı yapacağız, bunu listelerini hazırladık. İnanamıyorum …2003 yılının sonuna kadar doluyuz.

HAZİRAN AYI DÜNYA DA INFERTİLİTE AYI OLARAK KABUL EDİLDİ

Haziran ayı bütün dünyada İnfertilite ayı ilan edildi. Yani Kısırlık ve sorunlarına çözüm a arayışı ayı aynı zamanda sloganları da ” Sessizliğini kır” Sorun tamamen cinsellikle ilgili olduğu için hiçbir şekilde ortaya çıkmayan bu konu Türkiye de yalniz 2.5-3 milyon aileyi değil çevreleriyle birlikte en az 7.5- 8 milyon kişiyi etkiliyor. Bu hiçte azımsanacak bir rakam değil. Bu konu yüzünden yıkılan yuvalarla ilgili çıkan haberleri araştırıyoruz.Gazetelere girmeyen binlerce yüz binlerce vaka var Boşanma davaları, kuma ile ilgili orta ve doğu Anadolu da ve hatta ana merkezlerde ki şehirlerimizde..Bu büyük sosyal olguyu gündeme getirebilirsek ve herkese duyurabilirsek çok yararlı olacağından eminim.

Haziran ayındaki Dünya Kısırlık ayı hastanelerle ilgili değil, tamamen dünyada sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hareketiyle oluşturulan bir olay ve çok kapsamlı. Aynı bizim sitemizin ilerliğinde hepsi. Ama çocuk sahibi olabilmek ister tedaviyle ister evlat edinilerek.. Bu nedenle bizi de çok ilgilendiriyor.Bu konuda sizlere de çok iş düşüyor. Yalniz kendiniz değil çevrenizdeki herkesi yaşanmış olayları bize bildiriminiz bizim için çok yararlı bunları herkese duyurma işini biz üstleniyoruz. Yardımda sizden gelecek. Bununla ilgili İstanbul ‘da bütün tüp bebek Merkezlerini kapsayan cok büyük bir toplantı hazırlığı içindeyiz.Boş cocuk arabalarıyla da bir yürüyüş yapılacak.Tüp bebek tedavileri için . Bunu için katılmak isteyen arkadaşlar şimdiden başvururlarsa çok iyi olur.

ÇOCUK İSTİYORUM DAYANIŞMA DERNEĞİNİN (ÇİDER) SAYFASI BİR HAFTAYA KADAR AÇILACAK

Site açılışı ile tüzüğümüzü de oradan inceleme fırsatınız olacak Bununla ilgili düşüncelerinizi bize iletebilirseniz çok seviniriz. Sevgili arkadaşlarımız tekrar tekrar söylüyorum Sitemizin Dayanışma kulübüne üye arkadaşlarımız ayrıca ÇİDER e de üye olmalı. Çider yasal bir kimlik ve üyeliğinizle katilimi fazlalaştırıp güçlendireceksiniz. Kulübün üyelerinin hepsinin yasal üye olması gerekiyor. Lütfen bunu ihmal etmeyin. Çoğu arkadaşlarımız mail atıp biz dayanışma kulübüne üyeyiz ayrıca mi üye olacağız sorusuyla karşılaşıyoruz. Evet ayrıca üye olmanız gerekiyor. Hem de hemen bize destek verirseniz bir an önce çok kuvvetli bir dernek olacağız. Çünkü üye sayımız bütün sivil toplum örgütlerinin üstüne çıkabilecek kapasitede … Neden mi çünkü her 10 kişiden 4 kişi bu sorunu yaşıyor Türkiye de..Bir an önce toparlanın bizde sesimizi duyuralım.

20 NİSAN 2002 DE İSTANBUL DA ETAP MARMARA DA ALMAN HASTANESİ İLE TOPLANTIMIZ VAR

İstanbulda her zaman toplandığımız gibi bu ayda Taksim Etap Marmara’da (THE MARMARA) ALMAN HASTANESİ ile toplantımız olacak. Sn. Mustafa Bahçeci ve EKİBİ Bizimle beraber olacaklar.Toplantımız ücretsiz olacak .Yalnız Katılım için mutlaka her zamanki gibi rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Mail adreslerimiz.:
sibelt@cocukistiyorum.com
mukoadil@e-kolay.net
c.senlik@superonline.com
Telefonlar: 0216 456 39 75- ve 76’dan Aylin Hanım’a da rezervasyon yaptırılabilir.
Hepinizi bekliyoruz.
Sevgilerimle
Sibel Tuzcu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ