lady q  


Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği – Tüp Bebek

Rahim İçi ve Dışı Enfeksiyonlar ve Tüp bebek tedavileri.

Rahim İçi ve Dışı Enfeksiyonlar ve Tüp bebek tedavileri.

Rahim İçi ve Dışı Enfeksiyonlar ve Tüp bebek tedavileri.

Rahim İçi ve Dışı Enfeksiyonlar ve Tüp bebek tedavileri.   Endometriozis kısırlığa neden olabiliyor. Diğer şikayetler olmadan sadece kısırlık nedeni ile doktora başvuran bu rahasızlığı ortaya çıkan kişilerde ilaçla veya cerrahi müdahele ile tedavisi pek mümkün olmuyor. Kadının yaşı da ilerledikçe gebelik şansı azalıyor. Bu durumda en kısa yoldan tüp bebek deneniyor

MİYOMLAR:

Myomlar rahim ve rahim ağzında düz kas dokusunun büyümesi sonucu ortaya çıkan iyi huylu tümörlerdir. Miyomların kesin nedeni bilinmemekle birlikte kadınlık hormonu östrojenin yol açtığı düşünülmektedir. 35 yaşın aşmış her beş kadında miyom bulunmaktadır. Miyomlar rahim içi tabakasında değişikliklere neden olduklarından yumurtanın rahime tutunmasını engelliyebilirler. . Bunun yanısıra fallop tüplerine baskı yaparak spermin yumurtaya erişmesini engelliyebilirler. Myomlarda genelde cerrahi yöntemlere başvurmaya gerek yoktur. . Özellikle tüp bebek tedavileri öncesi Ancak hızla büyüyen miyomların çıkarılması gerekmektedir.

UTERUS, TUBA VE PERİTON FAK (RAHİM İÇİ VE DIŞI ENFEKSİYONLARI)

Vajinal enfeksiyonlar kadınlarda en sık görülen enfeksiyonlardır. Yaygın olarak görülen bu enfeksiyonlar yaptığı kalıcı hasarlarla kısırlık gibi istenmiyen sonuçları doğurabiliyor.. En önemlileri kaşıntı,yanma hissi, koyu renkli ve kokulu akıntı idrar yaparken yanma cinsel ilişki sırasında ağrı, rahim ağzı enfeksiyonları klamidya,üreoplazma ve mikroplazma,belsoğukluğu. ve herpes simpleks virüsünün yol açtığı enfeksiyonlardır.

Tedavi geçiktiğinde yol açtıkları kalıcı hasarlar nedenyle çok önemlidirler. En önemlisi hiç yakalanmamaya çalışmaktır. Enfeksiyonlar aynı zamanda spermlerinde hareketlerini ve sayısını kısıtlayıcı faktörlerdir. Çiftler mutlaka birlikte tedavi edilmelidirler. Çünkü enfeksiyonlar çoğunlukla eşe de bulaştırılmış olurlar. Tek taraflı tedavilerde eşlerin yeniden enfekte olmasına yol açılarak tedavinin başarı sansı ortadan kalkar.

TÜPLERİN HASARLI VEYA TIKALI OLMASI :

Yumurtalık kanalları olan fallop tüplerinin kısmen yada tamamen tıkalı olması sperm ile yumurtanın buluşması engeller ve hamileliği imkansız kılar .Tüplerdeki hasarlar enfeksiyonlardan,endometriozisden önceden geçirilmiş ameliyatlardan dolayı gibi birçok nedenden dolayı olabilir. Ayrıca kadında tüplere zarar veren iltihaplanmalar cinsel yolla bulaşan hastslıklar ve rahim içi araç kullanımı sonucu da ortaya çıkabilir. Genelde laparoskopik cerrahi ile düzenleme yapılabilir. Netice alınmazsa tüp bebek yöntemine başvurulur.

ENDOMETRİOZİS:

Rahimin iç düzeyini döşeyen endometrium tabakasında yer alan hücrelerin rahim dışına ve özellikle de karın zarı ile yumurtalıklar üzerine yerleşmesi sonucu oluşan bir hastalık şekli. Bu hücreler çok nadir de olsa bağırsaklar ve mesane gibi genital organların bulunduğu alanlar dışınada yerleşebiliyor. Hatta çok ender olarak karaciğerde akciğerde ses telleri üzerinde gözde ve beyinde bile endometriozist odaklarına rastlanabiliniyor. . Endometrıum zarı yumurtallıklarda üretilen östrojen ve progesteron hormonlarına cevap verip kalınlaşıyor ve kanıyarak regl oluşturuyor. İki adet kanaması boyunca endometriozist odaklarında da aynı şekilde veya kısmen meydana geliyor. Endometriozist dokusunda oluşan değişiklikler,adet kanamasında olduğu gibi kanama ile sonuçlanmaktaHer ay yinelenen bu olaylar sonunda vücutta kalın bir kapsülle çevrili,çevresinde yapışıklıklar gösteren eski kan ile dolu kistler meydana geliyor. Ağrı endometriozisin en sık ve değişmez yakınması. Bu yakınma ağrılı adet görme. ve ağrılı cinsel ilişki şeklinde ortaya çıkıyor. İkinci belirti yumurtalıklarda da endometriozis kistlerine rastlanabiliyor. Üçüncü belirti ise kısırlığa neden olması. Hamile kalamayan kadınların çoğunda görülüyor. Nasıl oluştuğu üzerinde birçok teori olmakla birlikte kesin olarak bilinmemektedir.

Endometriozis kısırlığa neden olabiliyor. Diğer şikayetler olmadan sadece kısırlık nedeni ile doktora başvuran bu rahatsızlığı ortaya çıkan kişilerde ilaçla veya cerrahi müdahele ile tedavisi pek mümkün olmuyor. Kadının yaşı da ilerledikçe gebelik şansı azalıyor. Bu durumda en kısa yoldan tüp bebek deneniyor. Kısır olan bir kadında endometrioma varsa bunların mutlaka çıkarılması gerekiyor. Bunun ardından kadının hamile kalma şansı yüzde 50 veya 70 lere çıkabiliyor.

 

Bizi instagram ve facebook tanda takip edin

 

Rahim İçi ve Dışı Enfeksiyonlar ve Tüp bebek tedavileri. konusunun okuyanlar aşağıdaki konuları da incelediler

Rahim içi Yapışıklıklar Nedeni ile Kısırlık

Rahim İçi ve Dışı Enfeksiyonlar ve Tüp bebek tedavileri.

Tüp bebek başarısı için rahimin hazırlanması

 

 

Tüp bebek tedavileriniz ile ilgili Çocuk İstiyorum Formu ile iletişim kurabilirsiniz.

 
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
BİR YORUM YAZ